Waterafvoer cv-ketel verstopt

Tineke51

 • #1
De waterafvoer van mijn cv-ketel komt uit in een buis. Die buis stroomt over omdat hij helemaal vol water zit. Wat moet ik daar aan doen: cv-monteur of loodgieter laten komen? Of zelf de buizen open gaan maken?
Ik hoop dat iemand een oplossing weet.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Fiesiekus

  • #2
  Waarschijnlijk heeft rotzooi in het condenswater de sifon verstopt. Kan je die sifon loshalen en leegpeuteren?
   

  Arie1

  Specialist Verwarming
  • #3
  Je kan het zelf proberen door inderdaad de sifon even schoon te maken, en eventueel de leiding proberen door te spoelen met water, doe dit wel voorzichtig anders heb je een water ballet. Bij de bouwmarkt zijn ook ontstoppings veren te verkrijgen. Deze kun je ook proberen. Mocht dat niet willen zou ik een loodgieter of rioolreinigingsbedrijf inschakelen.
   

  Xr8

  • #4
  Nefit? Zoja bij deze ketels komt het vaker voor. Eerst de sifon goed schoonmaken hier zal gelige smurrie in zitten. Ook de afvoerleiding kan goed vol rotzooi zitten. Vooral als deze maar 32 of 40mm is. Je zult dan het geheel goed schoon moeten maken.

  Soms is het nodig de boel kapot te zagen om het weer gangbaar te krijgen.

  Overigens zijn er meer merken waarbij het zo is. Bovengenoemde is bij ons echter wel de koploper.

  Succes.
   

  Gorp

  Specialist Verwarming
  • #5
  XR8:

  Natuurlijk is Nefit koploper, er hangen er meer dan 2 miljoen ;);)

  Bij gedegen en regelmatig onderhoud van Uw cv toestel, zal dit probleem zich niet of nauwlijks voordoen.
  Bij het toch verstopt raken is het raadzaam om de leiding toch door te zagen en grondig te reinigen, om hetzelfde probleem in de (nabije) toekomst te voorkomen.

  suc6
   

  Xr8

  • #6
  Mijn ervaring is dat er nooit naar gekeken wordt. De ketel krijgt vaak wel zijn onderhoud maar naar de sifon in de riolering kijkt geen mens.

  Vaak ontstaat daar het probleem, helemaal als het een 32mm leiding betreft. Ben met je eens dat het vaak pas na enkele jaren gebeurt, maar het komt ook voor bij goed onderhouden ketels. Heb meer dan eens grote waterschades door deze grappen gezien.

  Succes.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu