Water uit geiser slechts 40 graden?

Halagasch

  • #1
Hallo iedereen,

Aangezien ik hier al veel professionele antwoorden heb zien langskomen heb ik besloten mijn probleem hier ook eens voor te doen.

Ik woon sinds een aantal maanden in een anti-kraak pand waar een geiser hangt van Vaillant voor de douche en keuken. Het is een MAG 135/71 nog wat nog wat (meer informatie kan ik als het moet opzoeken).

Nu is het zo dat ik vind dat uit de douche beroert weinig water komt en dat dit water bovendien niet hoger wordt dan een 40 graden. De koudwater kraan uberhaubt open draaien is dan ook niet eens van toepassing.

Echter, in mijn vorige woning was (naar ik weet) een zelfde type geise bevestigt wat een fantastisch douche gaf (goede stevige straal, kon lekker warm worden). Nu weet ik helemaal niks van geisers maar zo'n groot verschil vind ik toch opvallend.

Ik heb eens geprobeerd aan wat kraantjes te draaien die op de geiser bevestigd zitten maar het mocht allemaal niet baten. Hebben jullie een idee hoe ik het water of harder, of warmer kan laten stromen?

Alvast bedankt,
Halagasch

PS: De douche bevind zich 1 verdieping boven de geiser, lekt nergens en heeft een douchekop met verschillende standen die allemaal evenveel water afgeven (voor zover ik heb kunnen nagaan)
 

Fwalraven

  • #2
Misschien een keer onderhoud laten plegen aan die geiser. Dat zal de eigenaar de laatste jaren wel niet gedaan hebben.
 

Halagasch

  • #3
Hallo Fwalraven,

Daar heb ik zeker aan zitten denken omdat ik ook een CV ketel heb hangen van Vaillant die in 2001 voor het laatst is nagekeken maar ik wil eigenlijk geen geld uitgeven aan onderhoud waar ik straks toch niks meer aan heb (wil binnenkort weer gaan zoeken naar iets anders) maar als er een simpele oplossing is die voor mij gratis of misschien 5 euro ofzo is dan wil ik dat het liefst doen.
Als dat niet kan dan moet ik het maar gewoon zien uit te houden met mijn douche nu ;)
 

Jacovrie

  • #4
Is moeilijk zo een antwoord op te geven. Kan namelijk zijn dat de geiser al een hele tijd niet werkzaam is geweest. Vragen die bij dit probleem o.a. een rol kunnen spelen zijn de volgende. Staat de koudwaterkraan achter op de geiser, waarmee deze op de muurplaat is bevestigd, geheel open? Zit er geen troep in het zeefje welke daar voor zit? Is het membraan in het watergedeelte in orde? Is de waterhoeveelheidsregelaar in orde? Is de moer waar de gasklepstift doorheen gaat niet te ruim? Staat de gastoevoer naar de brander goed afgesteld?

Wanneer u geen verstand hebt van geisers en niet echt handig bent, is het geen optie dat u zelf aan de geiser gaat sleutelen. In dat geval is het een kwestie van goed kijken of alle kranen goed open staan. Wanneer het een geiser is met kraanknoppen en een direct tappunt bij de geiser, dan kijken of de koudwaterstraal hier wel krachtig uitkomt. Indien dat het geval is, dan zit het in de geiser en moeten de punten die ik hierboven heb aangegeven worden nagekeken. Komt er een kleine straal uit, dan eerst het zeefje achter de inlaatkraan achterop geiser nakijken (is ook hierboven aangegeven). Is dat niet de oorzaak, dan kan er sprake zijn van verkalking van de leidingen of staat er ergens een stopkraan in de koudwaterleiding niet geheel open. Kan ook zijn dat de kraan bij de meter de oorzaak is.
 

Halagasch

  • #5
Hallo Jacovrie,

Dat klinkt me al erg lastig in de oren allemaal :D. Ik weet zeker dat er uit de kraan genoeg water komt dus dan zal het inderdaad aan de geiser liggen maar daar ga ik, zoals je al zei, niet mee zitten rommelen. Ik vrees dat ik het er maar bij moet laten dan. In ieder geval erg bedankt voor de tijd
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #6
Kan je even meten hoeveel warm water deze geiser per minuut geeft.

benodigheden: emmer en horloge

Draai de warm water kraan geheel open en vang het water op en kijk hoeveel er is uitgekomen in 1 minuut!
 

Halagasch

  • #7
Komt uit op ongeveer 5,5 liter per minuut (dit heb ik gemeten uit de kraan in de keuken aangezien dat makkelijker ging) Give or take een half litertje
 

Chathanky

  • #8
Dat is nu net wat teveel water voor deze geiser. 5,5 liter per minuut krijg je er niet op 60 graden.
Met de middelste knop tussen warm en koud kun je de temperatuur regelen. De wateropbrengst zal kleiner worden maar je hebt dan wel water van 60 graden.
 

Halagasch

  • #9
Wat is in dit geval de beste optie? Het zo laten? Of kan ik met een ietsje minder stroom water wel een flink hogere temperatuur bereiken waardoor ik in de douche met koud water kan mengen en netto een betere straal krijg?
(Geen idee of het zo werkt overigens)
 

Chathanky

  • #10
Tussen warm en koudwaterknop zit een mengkraan waarmee je de temperatuur kan instellen.
De opbrengst zal wel kleiner worden.

De opbrengst wordt nooit groter met het veranderen er van.
 

Halagasch

  • #11
Okay, dan blijft het dus maar zo vrees ik ;D toch bedankt allemaal
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #12
Oke succes

of een nieuwe venuri er in plaatsen door een monteur en hij is ook weer heet
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu