Water uit een sloot halen voor een hogedrukspuit

Edwin82

  • #1
Hallo,

Ik wil op een locatie een hogedrukspuit kunnen gebruiken. Het probleem is dat er geen waterleiding in de buurt is. Er is wel een sloot. Is er een manier om water uit de sloot te gebruiken voor de hogedrukspuit?

Ik heb wel eens gehoord dat een hogedrukspuit er genoeg aan heeft als de slang in het water ligt. Het slootwater is troebel, waardoor de spuit verstopt kan raken. Zijn er slangen met een filter?
 

De Bob

  • #2
Ik heb dit jaren gedaan met een flinke dompelpomp en een goeie filter ertussen.
Is altijd goed gegaan.
 

Edwin82

  • #3
Welk filter heb je daarvoor gebruikt?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Een dompelpomp en en hogedrukspuit is een groot verschil, waar een dompelpomp vrij vuil water aan kan is dat niet aan te raden met een hogedrukspuit.
Bij een aquariumwinkel zijn diverse filters te koop.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #5
Ik zou vies slootwater niet willen vernevelen en inademen. Kun je flink ziek van worden. Denk aan bijvoorbeeld botulisme. Wanneer dit niet snel genoeg behandeld wordt tijdens een ziekenhuisopname kunnen de klachten blijvend zijn.
 

Edwin82

  • #6
Daar had ik nog niet aan gedacht. Als ik in plaats van een hogedrukspuit een gewone tuinslang met een spuitkop gebruik kan het dan wel? Dat geeft minder nevel dan een hogedrukspuit.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #7
Minder nevel is nog altijd net zo gevaarlijk. Je hoeft ten slotte maar een paar waterdruppeltjes in te ademenen om ziek te worden. En die paar druppeltjes kunnen ook uit een broes- of spuitkop van een tuinslang komen.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #8
Een hogedrukspuit verbruikt maar weinig water. Ik zou leidingwater aanvoeren (bijvoorbeeld in een IBC tank op een aanhanger, of een hobbyboer met een watertank op wielen)

Hogedrukspuit kan dan rechtstreeks, zonder extra pomp, aangesloten worden.
 

De Bob

  • #9
Jan,

De dompelpomp was toen de aanvoer naar de hd spuit met daartussen een flinke vuilwater filter.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #10
BertPleizier schreef:
Ik zou vies slootwater niet willen vernevelen en inademen. Kun je flink ziek van worden. Denk aan bijvoorbeeld botulisme.
Botulisme komt vrij algemeen voor in water maar het is pas oppassen geblazen als dat water ondiep is en warmer wordt dan 20 graden en er dode dieren in liggen.
De kans dat je in Nederland met Botulisme besmet raakt is erg klein. Als dat zo'n probleem was dan zou iedereen die in open water zwemt meteen richting ziekenhuis moeten.
Botulisme krijg je over het algemeen ook niet door inademen maar via de spijsvertering en via open wonden.
Natuurlijk moet je geen water oppompen vlak naast een dood dier in het water maar zit er een beetje stroming in het water en zo nu met lage temperaturen is de kans op besmetting vrijwel verwaarloosbaar klein.
Hoe ziek moeten anders al de dieren worden die ook water uit die zelfde sloot drinken?

Alleen een slang in het water gaat niet werken omdat je hogedruk meestal niet zelf aanzuigend is. Gebruik je een pomp met filter (dat filter is echt nodig want je hogedruk kan absoluut niet tegen zand en ander vuil) dan werkt het meestal wel probleemloos.

suc6

Gerrit
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu