Water op Bitumen

Peterkuhf

  • #1
Hallo,


We hebben altijd al water op het geïsoleerde platte dak gehad zonder lekkages . Maar na het overlagen met nieuwe bitumen omdat het al 30 jaar oud was is dit wat meer geworden door de naden.


Nu is mijn vraag er is een stukje aangebouwd van de overkapping, je ziet de oude dakrand nog zitten op de foto. Kunnen we hier 2 gootjes in maken door dit uit te kappen zodat het water naar dit dak (ligt iets lager) afloopt en daar naar de afvoer kan? Nu hebben we maar 1 afvoer aan de andere kan van het dak. De vorige bewoners hebben dit zo laten maken waarschijnlijk.

IMG_0475.jpeg IMG_0477.jpeg IMG_0010.jpeg
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #2
Hoeveel water ligt er maximaal op?
 

Peterkuhf

  • #3
2cm schat ik bij de oude dakrand… waar je de hobbel ziet naar de overkapping. Daar zat vroeger een afvoer zoals bij de buren die geen overkapping hebben. Die afvoer zit nu aan de overkapping maar door de hobbel kan het water niet daar afgevoerd worden.
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #4
2cm is wel veel water, vooral gevaarlijk bij veel natte sneeuw.

Er zal vast een reden geweest zijn om die rand te laten zitten. Beetje dom dat ze het dak niet iets opgehoogd hebben met bijvoorbeeld wat isolatie materiaal.

Ik kan niet zo zien of je daar 2 gootjes in kan maken.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #5
Ik zou eerder een 2e dakuitloop maken.
 

Peterkuhf

  • #6
@Walker dat lukt helaas niet daar zit die overgang in het dak tussen aan de zijkant is grond van de buren… vandaar de vraag of het mss mogelijk is er een stuk uit te halen zodat het water afloopt naar het lagere dak want daar zit een afvoer
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #7
Je kan proberen een doorgang te maken, ik probeer te verzinnen waarom dat niet zou kunnen, want ik begrijp niet waarom ze dat niet meteen gedaan hebben.
Verder dan een betonnen of metalen steunbalk kom ik niet, daar kom je dan vanzelf achter en dan kan je het weer dicht maken.
 

Peterkuhf

  • #8
We gaan eens kijken wat er idd onder zit in September na de bouwvak. Bedankt voor de info…
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu