Onder douchebak verzamelt zich water

Aristonos

  • #1
Er staat een douchebak in de badkamer en de afvoer daarvan is aangesloten op het doucheputje wat oorspronkelijk in gebruik was.Dit gaat met een flexibele slang naar een 45gr.bocht.Die pvc bocht zit vast op dat afvoerputje.De flexibele slang kan ik wel zo uit die pvc bocht halen.Na verloop komt er steeds water in dat putje en na verloop van tijd zelfs een hele plas.Het water loopt overigens wel goed weg uit de douchebak.Mijn grote vermoeden is dat er water lekt uit die pvc bocht die op dat putje zit.Maar dat water loopt vervolgens niet meer weg maar verzamelt zich.Ik moet dat steeds met een spons opdrogen.Ik heb geprobeert de pvc bocht van dat putje te krijgen maar dat zit vast.Waarmee ? weet ik niet.Het zat al zo toen ik er kwam wonen.het is ook bijzonder krap onder die douchebak.Hoe zou ik die pvc bocht van dat putje kunnen krijgen en wat zou ik daarna kunnen doen om het goed te krijgen ? Ik denk dat het gelijmt zit en ik krijg een vermoeden dat het niet helemaal lekker zit.Dat het gelijmt zit is prima...maar dat het niet helemaal waterdicht gelijmt is dat is niet zo best.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Kan je er een paar foto van maken!

Hoe groot is dat putje vierkant-rond- rechthoekig
 

Aristonos

  • #3
Het zit helemaal onder de douchebak.het is vierkant ingebracht 13x13cm,het waterbakje is rond....het is dus zo dat de pvc bocht er overheen zit.Dus op het pijpje in de afvoerput.hoe zou dat los gaan ?Ik denk dat de lijm gewoon is gaan lekken.Kan ook die douchebak wegslopen en dan gewoon op de vloer douchen en dat putje weer als afvoer gaan gebruiken...Moet ik wel aan een passend dekseltje zien te komen.Suggesties,Advies ?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
Het probleem is ik kan niks zien en als ik een foto van heb misschien is er meer te bedenken.

die bocht die er over heen is gelijmd welke maat heeft deze 40 of 50 mm
 

Aristonos

  • #5
Ik heb even met m,n hand er in foto,s gemaakt.Ik ben toch bang dat het afbraak gaat worden en herinstallatie.En dan alles nieuw.Ik bedoel je gaat toch niet spul van van 12 jaar losmaken en opnieuw inbouwen.
het probleem is...dat putje loopt vol en na een week of zes loopt het over en dan komt er een plas onder.Zo te zien is het 40mm.Die witte slang trek ik zo los en die lekt ook niet.Hij lekt hoogstwaarschijnlijk uit het onderste deel van de 45gr.pvc bocht.Nu is die vloer waterdicht,want ik had nooit lekkage beneden en het is de oorspronkelijke douchevloer.Maar is het putje er nou uitgesloopt.Ik kan het niet goed zien.Zo te zien is het geen doucheputje.Dus moet er weer een douchebak op..Ik denk dat het opbouw gaat worden want dan hoef ik niet rondom de boel af te laten tegelen.maar nog altijd...advies en suggesties welkom om voorlopig die pvc lekkage op te lossen.Want voorlopig heb ik eigenlijk geen zin in een halve verbouwing.


 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
U zou giethars kunnen gebruiken als voorlopige oplossing.
Maak alles goed schoon en stofvrij voor het gebruik van de hars.
 

Aristonos

  • #7
Bedankt voor de tip.Denk dat het toch binnenkort vernieuwen wordt en tot die tijd dat putje soms leegzuigen met een spons.
Vandaag een mooie opbouw bak gezien bij een bouwmarkt.Er zitten pootjes bij op de hoeken.Dus niet in het midden.Volgens de servicemedewerker moet je hem waterpas afstellen met de pootjes en dan met kit tegen de muur zetten.Dan zou ie vast moeten staan.Doordat je de opbouw ook aan de muur zet zou dat moeten volstaan.Zou dit echt zo zijn ? Aan de voorkant zit onder de bak een frontpaneeltje dus dat is erg handig mocht je er ooit bij moeten.Die klik je zo los en over de hele hoek is de onderkant dan open.Maar om nog even terug te komen...hoe haal ik dat pvc buisje uit dat putje los mocht het zover zijn om een nieuwe aan te sluiten en hoe kan ik de nieuwe het beste waterdicht installeren ? Nogmaals...alle advies is welkom...
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #8
Je hebt geen stinkerij van de put.

Als je de witte slang er uit trekt en je laat er water in lopen met een slang kan je zien met behulp van spiegeltje waar het lekt

het zal wel moeilijk worden om in de put te werken maar er zijn evt 2 mogelijk heden om hem te maken maar dit is afhankelijk waar het lekt

 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu