Water in kelder: leeg pompen en dan?

Mikki

  • #1
Hallo allemaal,

in de kelder van mijn schoonmoeder staat sinds een paar weken ongeveer 15 cm water. Dit is volgens haar niet eerder voorgekomen. Ik heb van deze materie geheel geen verstand en heb daarom een aantal vragen. Alvast bedankt voor het lezen en evt. beantwoorden!

* ik neem aan dat we de kelder moeten leegpompen. Mijn plan was om er een bij Gamma te huren - is er een bepaalde (type) pomp die jullie aanraden en waar kan ik het water het beste in afvoeren?

* hebben jullie tips over hoe ik goed kan inschatten waar het water vandaan komt?

* wat kunnen jullie ons aanraden te doen nadat de kelder weer droog is?

Heel erg bedankt en hartelijke groet,

Lex
 

Geus

  • #2
Met een dompelpompje en een waterstofzuiger voor het laatste restje krijg je de boel wel leeg. Water uiteraard ergens afvoeren waar het geen kwaad kan, misschien ergens de tuin of een put in. Daarna goed kijken of je kan zien waar het binnenkomt.
 

Millew

  • #3
Meest waarschijnlijke oorzaken voor zo'n hoeveelheid water in korte tijd zijn lekkage van waterleiding of riolering en binnenkomen van regenwater door een kelderraam o.i.d. als gevolg van een elders slecht functionerende regenwaterafvoer.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Dit komt momenteel veel voor door de vele en hevige buien, meestal komt het water binnen langs niet goed aansluitende doorgangen van pijpen in de keldermuur.
Voor het verwijderen van het water een vlakzuigende dompelpomp gebruiken, het restant is gemakkelijk met een stofblik op te scheppen.
Of een waterstofzuiger zoals Geus aangeeft.
 

Mikki

  • #5
Hartelijk dank voor jullie hulp! Ik ga er morgen meteen mee aan de slag!

Groet,

Lex
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu