Wat zouden jullie doen?

Vistuig

  • #1
Ik heb een zolder zeg maar vliering. Hier heb ik even geleden een vlizo trap in gemaakt, maar op een gedeelte van de zoldervloer liggen geen platen, hier zitten alleen de gispplaten op de balken geschroefd. Een gedeelte is wel betreed baar omdat daar wel planken en platen liggen. Nu wil ik heel de zolder bedekken met 16mm planken en de platen multiplex wat er nu ligt laten liggen. Het gaat om ongeveer 3m bij 2,5 meter. Maar de vraag is hoe ga ik het mooist en stevig verder. De platen die er nu liggen lopen precies gelijk met de draagbalk van 36mm breeed. Ik kan hier 18 mm van de platen afhalen en dat verder gaan zodat de platen precies tot halve wege de draagbalk komen. Of ik kan een balk, wat ik nog heb liggen van de zelfde dikte tegen aan schroeven en daar dan de nieuwe planken op leggen. Wat heeft de voor keur? De laatste optie is dus een draagbalk tegen een draagbalk aanschroeven zonder dat hij over heel de lengte loopt en dus wordt onder steunt aan de zijkanten bij de muur. Beetje warig verhaal, maar ik zal kijken of ik er foto's bij kan maken.
 

Fiesiekus

  • #2
Het beste klamp je die extra balk vast aan de bestaande balk én maak je de uiteinde vast aan de muren. Waarom zou dat laatste niet kunnen?
 

Vistuig

  • #3
Dan heb ik extra hout nodig en ik verwacht dat ik door de opening van mijn vlizotrap van 60x120 niet zo makkelijk een balk van ik schat minimaal 3 meter krijg tevens zit daar mijn vlizotrap met raveelbalken waar ik dus ook de extra balk dan aan vast moet zetten.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Is het constructief wel geschikt om van dat "plafond" een vloer te maken?

grtz
Henk
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #5
Als je weinig ruimte hebt; zaag die balk dan in 2 delen en schroef hem dan tegen de bestaande balk.
Constructief niets mis mee hoor, wel goed schroeven uiteraard
 

Vistuig

  • #6
Het eerste deel ga ik een extra balk bij zetten, die heb ik nog liggen, het andere deel kijk ik nog even aan. Helaas gaat het alleen niet lukken om die balk dicht tegen de ander aan te krijgen, Er zit een raveel drager in de hoek en de ander balk moet ik weer met een raveeldrager ophangen. Want een balkdrager was er natuurlijk niet in de juiste maat bij de bouwmarkt[/u]
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu