Wat word je van dat klussen moe zeg!

Climber_Mike

  • #1
Pfff...

Ben nu al sinds mei bezig: op het werk 8 - 10 uur en dan nog 's avonds (tot een uurtje of 22:30) en in het weekeinde aan de klus. En het ziet er naar uit dat we in ieder geval tot in october/ novemeber nog wel bezig zijn... Dan pas verhuizen.

Ik zoek wat bijval. :roll:

Zijn er meer mensen zo druk bezig? Ervaringen? Tips?
 

Toon

  • #2
Climber_Mike schreef:
Zijn er meer mensen zo druk bezig? Ervaringen? Tips?
Nee.....ik denk dat je de enige bent................ :mrgreen:
 

EdP

  • #3
Ik weet precies maar dan ook precies wat je bedoelt. Nou doe ik niet elke dag wat (er moet ook geleefd worden), maar ik ben al sinds de zomer van 2003 bezig :oops: :oops: :oops:
Nu de laatste loodjes voor mij.

Misschien een tip: ik merkte bij mezelf dat ik met een halve dag vrij eigenlijk net zoveel voor elkaar krijg als met een hele dag vrij, want boodschappen, huishouden, iets minder vlug uit bed, etc. Dat scheelt toch weer 50% op je vakantiedagen budget :D
 

H@ns

  • #4
Pfff makkie!
Moet je eens twee huisjes tegelijk gaan opknappen... Dan word je pas moe!!
:wink:

Maar euh.. ik snap het wel ja!
Ben al vanaf december bezig in mijn eigen huis en nu al de halve zomer in la douce France. En het eind is nog lang niet in zicht.

Straks thuis de nieuwe keuken, electra vernieuwen, de huiskamer van een nieuw vloertje voorzien, de hal betegelen en de trap bekleden <- tips zijn welkom trouwens!

Ik heb trouwens een zelfde jaartallig huis als jij dus ik weet wat voor ellende je af en toe -onvoorzien- tegenkomt :!:

En tussen door druk bezig een eigen bedrijfje op te zetten, gekkenwerk alles bijelkaar...
Ohja en dan het forum nog hè, ook bij willen houden!

Maar goed zoals EdP al zei; zolang je af en toe de tijd neemt om van het leven te genieten blijft het wel dragelijk. Gister heerlijk in de Maas gezwommen, naar huis gejaagd door een kudde stiertjes dus uit revange 's avonds maar een heerlijke entecote gegeten, bien arrosé avec du vin naturellement! :P

Waar ik soms gek van wordt is die uurtjes die je kwijt bent aan "effe nog wat schroeven halen" Ik ben een hele slechte planner namelijk <- ook hier zijn tips welkom :wink:

Hou(t) moe(t)d!
 

Climber_Mike

  • #5
LOL. Goed te horen dat er meer mensen dit herkennen.

Wat betreft het af en toe genieten: komt goed. Net terug van een lang naar uitgekekn weekeinde in Frankrijk. Lekker, even geen kopzorgen van het huis.

En nu weer met frisse moed er tegenaan!
 

Fiesiekus

  • #6
Hai Climber_Mike,

In april 2001 kochten wij een huis uit 1915, van begin mei tot half oktober in de weer geweest. Hangt van je eigen vaardigheden en interesses af maar aan grote oppervlakken sausen heb ik een gruwelijke hekel.

Aangezien we in die zomer de keuken, de CV, toilet, het electrisch, de nieuwe kozijnen, thermopane, gipswanden gezet etc, etc allemaal achter de rug hadden hebben we binnenshuis het schilderwerk uitbesteed ( 1 grote woonkamer, serre, 3 slaapkamers, trap hal en overloop).

Is ons zeer goed bevallen; enthousiaste schilder had in drie weken alles tip top voor elkaar. Had dat zelf echt niet meer op kunnen brengen. En een verhuizing (we moesten ons oude huis uit ivm vervroegde overdracht) is ook even een "kraker"

Suc6 en Carpe Diem.

P.S. En laat ook een paar dingen gewoon liggen die niet strikt noodzakelijk zijn; ik heb nu een schema met taken: buitentaken in de lente + zomer, binnentaken (varierend van glas-in-lood vervangen tot alarm-installatie) voor als 't vroeg donker is.
 

Sandeman

  • #7
Hoi Climber_Mike,

Wij kochten in maart van dit jaar een woning uit +- 1906.

We zijn tot nu toe ook elke avond en weekend, naast een werkweek van 40 uur, bezig. We hebben echt alles uit het huis gesloopt en zijn het weer aan het opbouwen. En inderdaad de moed begint je af en toe behoorlijk in de schoenen te zakken. Rust op z'n tijd is toch wel belangrijk. We wisten dat het veel werk was. Maar inderdaad, met dit soort oude woningen blijf je aan het werk. Je begint aan een klusje en krijgt er zomaar een stuk of wat bij.... :?

We hopen rond november de benedeverdieping klaar te hebben (woonkamer gang en keuken) en gaan dan eerst in december maar eens op vakantie. Volgend jaar komt het souterrain, de badkamer en de bovenverdieping dan wel een keer aan de beurt.

Nog succes met je verbouwing.
 

Kluske

  • #8
Hallo, dit is een bekend verschijnsel ook voor mij ik hebin de loop der jaren (23 ongeveer) 3 woningen verbouwd in het begin heel enthousiast aan het werk totdat je op instorten staat en dan kom je tot de ontdekking dat er meer in het leven is dan alleen verbouwen.

Neem op z'n tijd rust en vrij en doe heel andere dingen met je gezin: ga een weekend weg en laat de boel de boel en je zult zien dat dit zo nu en dan een verademing is voor je zelf en je omgeving. En het werk blijft wel in de wereld, ik werk omdat ik moet leven, maar ik leef niet om te werken.
 

Climber_Mike

  • #9
Nog heeel even :wink:

Nee. Maar we moeten nog wel een aantal deadlines halen dus toch nog even de schouders er onder
 

Anouk

  • #10
Het ergste is dat je van het één in het ander rolt, en dus 'nooit' klaar bent pffffff
daarbij komt nog eens dat als ik weet dat er nog een en ander moet gebeuren ik niet stil kan zitten of even gewoon goed pauzeren. dat is op zich al vermoeiend.

Maar het is óók leuk, op zijn tijd, toch en je houdt er iets moois aan over
toi toi toi.
 

Bloem

  • #11
Mensen, ik moet even klagen want het zit ons niet mee hier...

We zijn al bijna 3 maanden aan het verbouwen: oude tegels van de vloer gebikt, keuken vervangen, zitkuil verwijderd (wat een k-klus was dat), electra vervangen, tussenmuur eruit en opnieuw geplaatst, deur erin, muren en plafonds gestuct, cv-ketel bleek aan alle kanten kapot te zijn.

Nu moet tot overmaat van ramp ook een groot deel van het riool vervangen worden, bah bah en nog eens bah! Dachten we net dat het einde in zicht kwam, overstroomt de hele boel in de keuken...

Ik ga nooit meer verhuizen... als het klaar is wordt het prachtig maar ik ben het zo verschrikkelijk zat... En ook zo moe...
 

Ronald42

  • #12
En dan mag je best wel even klagen vind ik hier neem er 1 van mij,

afbeelding niet meer aanwezig
 

Klusidee ralf

Administrator
Admin
  • #13
Net te laat...
 

Bloem

  • #14
Mmmmm, heerlijk hoor mannen...

Ik ga er zometeen eentje uit de koelkast halen, uitstekend idee!

Groetjez
Bloem
 

Anouk

  • #15
Ik kan er ook wel één gebruiken

wat een ge**** dat klussen
zit nu helemaal in de cementbrokken en de prut kan niks meer vinden en de aannemer heeft mijn pasgeverfde vloer alweer verprutst
op naar de VIERDE laag :oops: :?

tijd voor een sterke drank denk ik
of wegvluchten :x
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #16
Neem een glaasje van deze unieke Ketelman.

Alleen op ons forum!



Knap je van op... :mrgreen:
 

Anouk

  • #17
Hmmmmm wat zal ik slaaaapeenn............... :lol: :lol:
 

Ketelman

  • #18
Als we zo mijn drankje blijven aanprijzen moet ik de productie eens opvoeren :wink:
 

MarcoDezicht

  • #19
Dan wordt het toch nog een sukses ketelman
 

Anouk

  • #20
Ja....en wordt er morgen ook niet veel meer geklust :shock:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu