Wat voor soort folie?

Koos86

  • #1
Goedemiddag,

Momenteel ben ik bezig met de voorbereidingen voor het verbeteren van de isolatie van mijn dak. Onder de dakpannen ligt een folie en ik zou graag willen willen weten wat voor soort folie dit is en of het damp-open is.

Ik heb een deel van de dakpannen verwijderd om te kijken of er misschien een merk of type ergens zichtbaar wordt, maar dit is helaas niet het geval. In de bouwmarkten kon niemand er iets over zeggen. Op internet lijken afbeeldingen met spinvliesfolie er het meeste op, maar ik zou graag wat meer zekerheid hierover willen hebben.

Weet iemand wat meer over dit soort folie? Bedankt voor het meedenken!

 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Damdoorlatend kan je zelf testen. Niet fris, dat wel maar even zuigen aan de folie.
Je kan misschien ook even testen of de folie geen water doorlaat. Pannen los wat water over de folie laten lopen. De achterzijde zou droog moeten blijven. Of in een flink stuk een kuiltje maken en daar water in gooien en kijken of het niet gaat lekken. Lijkt mij.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Dampdoorlatend wil niet zeggen dat het waterdoorlatend is, vergelijk het met regenkleding die waterdicht is maar toch ademend.
 

Koos86

  • #4
Bedankt voor de reacties.

De folie laat volgens mij vanaf buiten geen water door. Met zuigen op het folie vind ik het moeilijk te constateren of het dampdoorlatend is. Is er nog een andere manier om iets meer duidelijkheid te krijgen over dit folie?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #5
Dat het niet fris is ok maar moeilijk kan het toch niet zijn. :lol:
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #6
Wat meer pannen eraf pakken om een merknaam van de "folie" te zoeken.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu