Wat voor rioolbuis?

Eenkhoorn

  • #1
Hallo,
Weten jullie wat voor type rioolbuis dit is?
Qua materiaal lijkt het op cement met betongrind, bestaat dat in deze maten als rioolbuis?

Dank je.

WhatsApp Image 2021-10-16 at 19.07.42--.jpg
 

Eenkhoorn

  • #2
In aanvulling hierop; de buis heeft onder een soort rechte afwerking net als de betonnen rioolbuis op de bijgevoegde afbeelding van Google. Niet helemaal rond.

Ik kan niets vinden over dit soort buizen in kleine maten welke zijn gebruikt voor een woonhuis.

Rioolbuizen.jpg
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #3

Eenkhoorn

  • #4
Bedankt Henk253, dan weet ik het zeker. Ik moet vanaf hier door op PVC, vervangen is vooralsnog geen optie. Het afvalwater komt uit deze betonnen buis richting de tuin en gaat over in PVC.

Inmiddels bekend met een krimpmof en tokrolring, dat moet lukken.. maar die buis is die niet helemaal rond. Heeft onder een platte rand. Zou een flexibele overgang met slangklemmen dit kunnen dichten?

En PVC buis inbrengen en waterdicht maken met striktouw en cement doe je met name als de afvoer richting anders is toch? Nu zou het afvoerwater binnenin juist de naad tegenkomen.

Heb jij tips?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #5
Hoe loopt die leiding verder het gebouw binnen.
Wat is de maat binnenkant buis?
Want voorkant mof zie ik niet meer.
 

Eenkhoorn

  • #6
Op bijgevoegde afbeelding heb ik weergegeven hoe een en ander loopt. De ruimtes onder de met paars aangegeven vertrekken zijn niet toegankelijk zoals keuken, hal en gedeeltelijk bijkeuken. Hier ligt de met blauw aangegeven betonbuis, waar aan beide kanten PVC op was aangesloten. Mede daarom is het vervangen van deze resterende circa 2 meter betonbuis nu lastig, omdat het niet toegankelijk is.

Hierover heb ik trouwens vorige afgelopen week een andere post geplaatst in de rubriek "muren, wanden en plafonds" met de vraag hoe ik toegang tot deze ruimtes zou kunnen krijgen.

Waar mogelijk zou ik graag dit stukje betonbuis volledig vervangen of omzeilen, de betonbuis heeft namelijk ook een vreemde hoek ten opzichte van het PVC (het afvoerwater moet hier bijna wat omhoog) lijkt het. Het is een rare knik. Maar mede door de niet begaanbare ruimtes zie ik niet hoe ik dat zou moeten doen?

klusidee.jpg
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #7
Misschien is het wel een boel werk maar beste is die vloer open te maken en de leiding totaal te vervangen.
Als je een aan sluiting zou kunnen maken heb je toch steeds opstakels in die buizen zodat je ook meer kans hebt tot verstoppingen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu