Wat voor materiaal is dit? sandwichpanelen

Patrickbcd12

  • #1
Goedemiddag!

Aan de buitenwanden onder het schuine dak hebben wij in 4 kamers deze wanden. Het zijn een soort houten platen, ik denk met een fineerlaag. Deze zijn aan elkaar gekoppeld met een soort sierstrip. Wat voor materiaal is dit? Zit de isolatie hier direct aan vast, of zijn dit losse platen?

Ik zou dit graag mooier afwerken, ik zit zelf te denken aan het lijmen van gipsplaten rechtstreeks op de wand, zodat dit mooi afgewerkt kan worden.
Daarnaast zit aan in de hoek een strip op de plek waar de wand de tussenmuur raakt. Zou ik deze evt gedeeltelijk weg kunnen snijden zodat de rand achter de gipsplaat valt?

Alvast bedankt!

20230106_070025.jpg 20230106_070018.jpg
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Waarschijnlijk zijn het sandwichpanelen. Van binnen naar buiten. Laagje spaanplaat met een coating, EPS isolatie, in de jaren 80 op de markt met diktes van 8 of 10 cm en een laagje spaanplaat.
 

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
  • #3
Waarschijnlijk een plaat eps gecacheerd met gelamineerd hardbord. Niet te zien bij dat roostertje? Gipsplaten zijn handiger te verwerken als je eerst een regelwerk aanbrengt (wat vuren latten), heb je ook geen last van de profielen. Let er op dat de platen zelf ook vaak wat bol of hol kunnen staan, ook dat los je op met een regelwerk.
 

Patrickbcd12

  • #4
Bedankt beide!

Ik zal inderdaad het roostertje even openschroeven.

Regelwerk heb ik ook over na zitten denken, maar dat grijze wandje eronder is verticaal, dus dan zou ik met een regelwerk voorbij dat wandje komen. Ik zou dan ook het verticale deel van de wand kunnen voorzien van een regelwerk + gipsplaat, maar dan wordt de klus een stuk groter en zou ik ook radiatoren moeten verplaatsen. dus als ik het er gewoon op kan lijmen zou het een stuk makkelijker zijn.

Trouwens; kan ik gewoon boren in dit soort platen, of is dat niet handig?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #5
Zit die sierstrip niet in een aluminium omega-profiel gedrukt?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu