Wat moet ik met mijn muren: structuurverf, stucen, behangen?

WMW85

 • #1
Vorige week de sleutel van mijn nieuwe huurwoning gekregen, al de 4 (!) lagen behang erafgehaald, zodat nu de kale muur weer zichtbaar is. (beton en gipspleister?)
De stucadoor van de woningstichting komt nog, en de muren worden alleen behangklaar gemaakt, wat waarschijnlijk inhoud dat de gaatjes worden gevuld, that's it. Dus niet meteen overschilderbaar, want er zitten wel kleine oneffenheden in. Wat kan ik nu het beste met mijn muren doen?

- Ik ben geen fan van behang, al 2 pogingen gedaan in vorige huizen en blijven toch altijd naadjes zichtbaar, stukjes die loslaten + de kat krabt het kapot bij de deurposten.

- Structuurverf leek me wel een goede oplossing, maar is dat moeilijk? Bijkomend nadeel is dat ik dit weer glad moet maken, zou ik weer uit de woning gaan en de nieuwe bewoners vinden het niet mooi.

Zelf stuccen zodat het weer overschilderbaar is, lijkt me erg lastig en het budget om dat te laten doen is er niet.

Het gaat om woonkamer, gang en slaapkamer, ruwe schatting 80 - 100 m2 muur.

Wat lijkt jullie het beste om te doen en wat niet heel veel geld kost? Ook moet het te doen zijn voor een klusser met een beetje ervaring (ikzelf) en met iets meer ervaring (mijn vader) Het is een huurwoning dus wil er niet enorm veel geld insteken, maar het moet wel zo afgewerkt zijn dat ik er de komende 5 jaar afgezien van een ander kleurtje verf niets aan wil doen.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • WMW85

  • #2
  Zie nu net dat ik het in de verkeerde pijler heb gezet, moet eigenlijk in wanden, muren en plafonds :shock:
   

  Kees de schilder

  Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #3
  Nee hoor u bent hier goed. Even de zaken op een rij:

  U bent geen fan van behangen, zelf stucen lijkt u lastig en daar is het geld niet voor, structuren ziet u niet zitten want als de volgende bewoner dit niet accepteert moet u alles weer glad maken, het mag niet te veel kosten en het moet te doen zijn voor een klusser met weinig ervaring, en u wilt er na uw werk de komende 5 jaar niets aan doen.... en u wilt graag horen wat hier de beste oplossing is.

  Potje muurverf uit de bouwmarkt en de gaatjes en oneffenheden dan maar op de koop toe nemen lijkt mij de goedkoopste, minst risicodragende en voor een klusser met weinig ervaring de beste oplossing, ook voor uw kat...toch?
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu