Wat is hier de bedoeling van?

Richard_W

  • #1
Hallo,

Wij zijn van plan om een infrarood paneel in onze badkamer te plaatsen. Achter ons wastafelmeubel zit een afdekplaat op 20 a 30 centimeter hoogte vanaf de vloer. Wij hoopten hier een mogelijkheid te vinden om hier stroom vandaan te halen voor het paneel, maar het lijkt erop dat dit niet mogelijk is. Ik heb de plaat verwijderd en kwam het volgende tegen? Aangezien ik niet veel verstand heb van stroom e.d., heb ik geen idee wat hier de bedoeling van is.
Heeft iemand van de experts enig idee waarom dit tijdens de bouw is aangelegd en wat hier de bedoeling van is?
1652032875666.jpg


Alvast bedankt voor jullie reactie.

Groet,

Richard
 

Sander 1972

  • #2
verzameldoos voor aarde. Lekker laten zitten.

Op zoek naar een andere oplossing voor u idee
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #3
Zoek maar eens op google naar: centraal aardpunt.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #4
Deze zit meestal in de nabijheid van de spiegel of achter/onder de wastafel en alle metalen delen die in de badkamer geaard zijn komen hier bij elkaar om met 1 leiding/aarddraad naar de meterkast te gaan.
Mag je dus absoluut niet verwijderen om gevaarlijke situaties te voorkomen.
 

Richard_W

  • #5
Hartelijk dank voor jullie reacties. Ik laat het mooi zitten en doe het plaatje er weer voor. We gaan op zoek naar een andere oplossing.
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #6
Ik zie hier (2.5 mm² ?) groen-geel naar boven gaan. Is deze badkamer van na 2001? Dan is deze CAP aangesloten op de centraaldoos in de badkamer.

Ik ben een beetje roestig in de regelgeving, maar mag er dan een doos naast komen en draden bijgetrokken worden? (eventueel met dubbel groen-geel)
 

Didier

  • #7
Je kunt volgens mij een doos er naast boren. De aarde draad heb je al. Die plaats je onder de rail in je foto en dan naar je nieuwe doos. Daarna duw je in de buis van de doos waar de geel groene draden inzitten een trekveer en kijkt waar deze uit komt. Hopelijk heb je hier een blauwe en een bruine. Het enige wat ik niet weet is of je door de buis van de aarde draad (de geel groene) ook stroom en nul mag trekken. Het is absoluut niet gevaarlijk maar regels zijn regels. En vaak ook niet voor niets mee
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #8
Ik zou de doos dan erboven boren, in de leiding tussen centraaldoos en CAP. Dan hoef je met fase en nul niet door het CAP heen.

Natuurlijk wel weer zorgen dat het CAP goed verbonden is. Je zou zelfs twee groen/gele draden kunnen trekken (naast een bruine en blauwe) waarvan je er één ononderbroken door laat lopen naar het CAP.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu