Wat is er aan de hand met mijn Beko htv8733 was/droogcombi?

Dsterk

  • #1
Helaas heb ik dit topic eerst op de verkeerde plats gezet, namelijk bij verwarming, misschien kan de moderator het daar weghalen.
Op 23-05-2016 heb ik een Beko htv8733 was/droogcombinaie gekocht. Toen de machine nieuw was trilde hij bij het centrifugeren, ook als hij leeg was. Ik dacht dat dit misschien nieuwigheid was, en inderdaad werd het snel wat minder. Leeg centrifugeert de machine sindsdien keurig stil. Vol werdhet rammelen en trillen langzaam weer erger, de laatste 3 maanden werd het zodanig dat je het gerammel door heel het appartement heen hoort. Het is een soort diep gerommel waarbij de buitenwand gaat meetrillen waardoor erg veel herrie onstaat, vooral tijdens het optrekken naar 1400 toeren maar ook wel tijdens het centrifugeren op 1400 toeren. De trillingen zijn zodanig dat een stuk van de isolatie is losgetrild uit de machine.
Wat is al uitgesloten/onderzocht door de monteur an beko:
- de machine staat waterpas en volledig stabiel
- de machine wordt goed beladen, dit probleem komt niet door verkeerde belading
- schokbrekers zijn vervangen
- de monteur constateerd geen lagerspeling
- het probleem komt neit bij elke centrifugeronde voor, waardoor het erg moeilijk is te constateren door de monteur. Meestal komt het pas voor in de loop van een wascyclus, bij de laatste ronde centrifugeren bijvoorbeeld.

Wat kunnenw e nu nog doen, wat kan het nog zijn?
 

Techrax

  • #2
U heeft 2 jaar garantie op uw wasmachine. Indien u nu iets zelf gaat doen aan de machine, kan de garantie vervallen. Controleer eens of de trommel mooi rond rond draait en niet ovaal.
 

Dsterk

  • #3
Klopt ik heb nog garantie, en ik zou ook zelf geen reparaties gaan uitvoeren want inderdaad verlies ik dan de garantie. Het is meer dat ik iets wil hebben wat ik als advies/idee kan aandragen. De monteur kan verder namelijk niets meer vinden, en de mntuer nog een keer laten komen met als resultaat dat hij niets vindt betekend voglens de garantievoorwaarden van beko zelf betalen(als de monteur de klacht niet constateeert valt dit buiten de garanie). Het probleem lijkt zich voor te doen in de loop van een wascyclus, als de kleding dus volledig doordrenkt is met water en dus op z'n zwaarst. Bij de tests van de montuer laat hij de machine deels vollopen en een aantal keer ronddriaen waarna centrifugeren wordt gestart, mar dan doet het probleem zich helaas niet voor. Het vreemde is dat de machine niet overladen is, hij is maar voor de helft/drie kwart gevuld want het is een was/droogcombi en als ik hem voller zou doen zou het droogresultaat neit goed zijn.
De machine draait keurig rond, niet ovaal. Toch is het gerammel zodanig dat mijn partner bang is de machien te gebruiken. IK zlef ben niet zo snel bang, maar het klinkt toch wel alsof vroeg of laat een antal onderdelen losgertrild door de wasruimte zullen vliegen. Ik ga binnenkort een opname van het geluid makene en die naar asogem maieln, maar ik zou graag een suggestie kunnen aandragen. Zelf weet ik(door er jarenlang erg veel over te lezen) ook vrij veel van wasmachines, als ik niet blind was zou ik ze ongetwijfeld zelf repareren. Maar dit probleem is mij echt een raadsel. Waar ik zelf nog aan zit te denken is:
- kan de trommel-as heel licht korm zijn, waardoor je het niet ziet bij ronddraaien maar wel een grote triling ontstaat bij zware belasting en hoge snelheid?
- kan het zijn dat de pomp volledig geod werkt, maar toch niet krachtig genoeg pompt waardoor de was onnodig lang zwaar van het water blijft?
Probleem blijft dan dat beide klachten nauwelijks constateerbaar zullen zijn voor de witgoedmonteur, omdat je het tijdens tests niet ziet alleen in de praktijk van het wasssen merkt.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #4
Heel simpel, de fabrikant moet het oplossen. Kan hij dat niet, dan is het product ondeugdelijk en maakt u de koop ongedaan. Machine terug naar de fabrikant, geld terug naar de klant.

Maak eventueel een filmpje van het probleem, dat maakt het ook voor de monteur wat duidelijker.
 

Dsterk

  • #5
IK vraag me af of het zo simpel is. als de fabrikant telkens als ze een test komen uitvoeren en vlekkeloos draainde mahcine aantraffen in hun testsituatie, en ale wassen die ik draai keurig droog uit de machine komen, vraag ik me af of ze zomaar tot vervanging zullen overgaan. Een filmpej maken was ik idd van plan, maar ik dacht dat hier misschien een witgoedmonteur meeleest ie het probleem herkende, of een oplossing had waaraan de huidige monteur nog niet had gedacht zodat vervangen misschien niet nodig zou zijn.
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #6
Als ik een aantal reviews lees dat krijg ik een vermoeden:

Geluid is echt een drama! Opzich is het alleen bij centrifugeren dus dat valt mee

Trilt erg tijdens centrifugeren

Boven gemiddeld geluidsniveau

Maakt veel geluid bij centrifugeren

Can be a bit loud

Wasmachine beweegt bij centrifugeren
 

Dsterk

  • #7
@s.oldeerbout: waar heb je deze reviews gevonden?
Blijkbaar is het dus een probleem van het type. Ik heb zulke reviews over meer was/droogcombinaties gezien. Zijn dit soort apparaten over het algemeen rumoeriger dan gewone wasmachines?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu