Wat is dit, utp aansluiting o.i.d.?

Ronaldstolk

  • #1
ik heb dit in mijn nieuwe huis zitten, wat is dit?
DSC_0104.JPG
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #2
Luidspreker aansluiting
 
  • Like
Waarderingen: XanderH

XanderH

Specialist Elektra
  • #3
En gezien er 4 op een rij zitten, gok ik dat hier de versterker heeft gestaan.

Op andere plekken in huis zul je enkel uitgevoerde exemplaren aantreffen (4 stuks) waar luidsprekers kunnen staan.
 

Haemmertime

Vaste beantwoorder
  • #4
Weten we het zeker? Ik vind het dan een vreemd aantal? hoe ziet de rest van de kamer er uit? Zit dit in de buurt van je tv meubel, tv aansluiting?
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #5
Screenshot_20230117_001232_Chrome.png


Ja we weten het zeker?

Ik verwacht dat dit inderdaad bij de TV / audio opstelling zit / zat. 4 aansluitingen kan voor een surround-opstelling zijn (front left, front right, surround left, surround right). Je mist dan iets voor de centerspeaker maar die staat waarschijnlijk op dezelfde plek en kan dus direct worden aangesloten. In dit scenario zou je dus 4 enkele aansluitingen in de hoeken van dezelfde ruimte verwachten.

Of het is voor 2x stereo naar andere ruimtes / zones. Of inbouwspeakers in het plafond. Of... Je kunt met dit soort dingen alle kanten op natuurlijk.
 

Haemmertime

Vaste beantwoorder
  • #6
Ja, vandaar ook de vraag hoe de ruimte er uit ziet. Ik zou dit alleen voor de surroundspeakers achter verwachten, ik denk niet dat veel liefhebbers een high end set aansluiten met dit soort aansluitingen, dan voer je je luidsprekersnoer liever onder de plint door. Ik mis ook de center aansluiting, maar daarom ook de vraag of deze aansluiting bij de tv in de buurt zat. Als je je surround versterker in een kast in de hoek zou staan mis je een aansluiting. Lang verhaal kort, het zijn luidspreker aansluitingen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu