Wat heeft mijn gras nodig (erg dun)?

Juul..

  • #1
Afgelopen voorjaar de tuin verbouwd, en ongeveer half mei graszoden van een gerenomeerde leverancier (waar een vriend werkt) erin gelegd. Sinds die tijd werd het gras dunner en dunner, en nu kijk ik op sommige plaatsen tussen de sprieten door in het zand... Waar kan dit door komen? Ik geloof niet meer dat dit van zichzelf nog bij gaat trekken, want het wordt langzaam maar zeker alleen maar erger. Ik denk zelf als eerste aan te weinig licht. Het is erger langs de border waar wat hogere struiken in staan (die ik wel nog moet snoeien), maar ook de stukken die in het open stuk(je) tuin liggen zijn minder vol als ik zou willen. Wat kan ik daar aan doen (behalve alle struiken eruit trekken)? Ik lees wel eens wat over schaduwgras, maar is dat marketing praat of gaat mij dat echt helpen? Mogelijk had hier een andere grassoort toegepast moeten worden? Alle advies is welkom :)

Achtergrondinformatie: Het gaat hier om ±17m² gras. Mijn tuin ligt op het zuiden, dus ik heb vrij veel zon. Ik maai mijn gras 2x in de week, onlangs ben ik korter gaan maaien. Water geven deed ik in de zomer 1x per week langdurig. Waar nu gras ligt lag daarvoor een terras. De gele zand is er helemaal uitgehaald tot de zwarte zand, en daar is 15cm zwarte zand opgekomen. De bovenlaag is vermengd met Humus balans organische meststof, op aanraden van diezelfde vriend. Ik heb eind augustus nog eens bemest met diezelfde humus balans.

IMG_2963.JPEG

IMG_2965.JPEG
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #2
Ik zou vaker bemesten, zelf doe ik dat elke 6 weken in de groeiperiode. Het verdichten van de grasmat bereik je enkel nog door het gazon door te zaaien, al zou ik dat pas in het voorjaar doen.
 
  • Like
Waarderingen: BertPleizier

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Waarom 2x per week kort maaien? :denk:
 

De Haan

Specialist Planten en Tuinen
  • #4
Op de eerste foto vindt ik het er fatsoenlijk bij liggen.
Laat nu het gras langer worden, bv 5a6 cm
Grondtest doen voor de zuurgraad en naar advies handelen.
Er bestaat inderdaad een schaduwmengsel
In plaats van struiken weghalen, kan je ook het gras weghalen:lol:
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #5
Je hebt ook heel mooi kunstgras.
Kan meteen de grasmaaier op marktplaats. :wink:
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #6
Je kan nu prima nog bijzaaien het is nog warm zat.
ander gewoon met rust laten en kijken hoe het er van het voorjaar bij staat het loopt immers niet weg
 

jvanderplas

  • #7
Nu voor de winter het gras niet te kort maaien. En na de winter extra zaaien
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu