Wastafelmeubel en spiegelkast op of tussen de tegels?

HugoW

  • #1
Hoi,

ik heb nog één strook tegels te doen met siertegels, 80 cm breed en de hele muur hoog. Daar overheen komen het wastafelmeubel en de spiegelkast, beide ook 80 cm breed. Nou dacht ik, heb bad is ook onder de tegels geplaatst niet er tegenaan, kan ik ook eerst de meubels ophangen en daarna de stukjes erboven, tussen en eronder met de siertegels afwerken? Dat scheelt een heel stuk tegelen met die kleine kl**e tegeltjes. De heleboel wordt daarna uiteraard afgekit. De te tegelen muur is gestuct en voorgestreken.

Graag jullie tips / advies,
Dank,

Hugo
 

Marcn88

  • #2
Ik zal alles betegelen want wat als je ooit kiest voor een ander meubel of spiegel die net iets smaller is oid dan zul je dus alsnog alles moeten tegelen en zien dat je dan ook nig is dezelfde tegels er bij krijgt
 

HugoW

  • #3
Dank voor je antwoord, dat snap ik. De vorige badkamer heeft echter 12 jaar gezeten voordat we die in het geheel eruit mepte en 80cm is wel een heel standaard meubelmaat.

Is er technisch een bezwaar?

Dank,

Hugo
 

Roykes

  • #4
Je krijgt de afwerking nooit netjes ( vooral niet met kleine tegels)

opzich moet het wel kunnen. echter ik zou het gewoon tegelen. zijn de kosten ook niet.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #5
Ik vind zonder tegels een slecht idee. Als de kitnaad dan slechter wordt, loopt het water meteen je wand in.

Net zoiets als om kasten heen behangen. Het hoort gewoon niet.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #6
Ik zou ook gewoon heel de muur betegelen.
Want om de kasten en de spiegel heen tegelen, daar ben je 3 keer zo lang mee bezig, als dat je de gehele muur in 1 keer tegeld.
Je hebt dan veel meer snijwerk.
Ik weet niet wat je verstaat onder kleine tegels, maar als het mosaiek is, van tegels van 1x1 cm bv, dan wil je zo weinig mogelijk snijden, en dan kan je gerust een paar dagen uit trekken, om alles netjes rondom de kasten te tegelen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu