Wasmachinekraan vochtig bij beluchter

Steffertklusjes

  • #1
Hi,

Ik heb gisteren een heel oude kapotte wasmachinekraan vervangen met een nieuwe. Deze kraan voert geen wasmachine of vaatwasser aan, maar een doucheslang (voor het ontwikkelen van foto's in mijn doka).

Ik heb op de 3/4de schroef een verloopstuk naar 1/2de geplaatst om de doucheslang te kunnen bevestigen en overal localite gebruikt. Het lekt nergens bij de schroefdraad dus ik denk dat dat een succes was. Wat ik alleen niet begrijp is dat wanneer de kraan dicht is, de beluchter vochtig is. De kraan is gewoon recht geplaatst dus daar zou ook geen probleem moeten zijn toch?

Mijn vraag is: kan ik de beluchter met kit afdichten gezien ik deze kraan niet voor een wasmachine/vaatwasser gebruik? Komt er dan druk op de leiding te staan? Of is er een betere oplossing die geen klauwen met geld kost?
 

Lampje45

  • #2
Ik zou juist denken dat dat hier een kraan met beluchter en terugslagklep wel noodzakelijk is.
Want je werkt daar met chemicalien in de ontwikkel en fixeerbaden, die bij inname heel ongezond zijn.
Nu even de theoretische motivatie:
Door een foutje valt de douchekop in het bad met ontwikkelaar en de waterdruk zou een dip krijgen, dan zou je de inhoud van de bak het drinkwaternet in hevelen.

Ik moet er niet aan denken.

Als de beluchter wat lekt, koop dan een andere ze kosten maar een paar euro zo tussen 8 en 9 euro.
Voor drinkwaterafdichtingen geen Locktite, maar gewoon teflontape of koord.
Het openingetje wordt dichtgedrukt normaal door de druk die in de slang staat. Dus als de druk eraf gaat dan zou dat wat kunnen zweten.
 

Steffertklusjes

  • #3
Goede punten, ik wil wel even melden dat de kraan/douche puur gebruik wordt om de foto's na het fixeren te spoelen aan de andere kant van de kamer waar de chemie staat, maar ik begrijp je zorg en uiteindelijk is dit geen overbodige luxe.

Is het zweten/lekken echt gewoon omdat dit een minder goed exemplaar is? Want dan draai ik er een nieuwe kraan weer op als dat het alternatief is.

Overigens het is locktitedraad, dat kon ook voor water gebruikt worden las ik!
 

Lampje45

  • #4
De constructie is heel simpel het rubbertje wordt normaal dichtgedrukt door de druk in de (apparaat) slang. Als die druk er niet is, dan is het een rubbertje wat ergens hangt en er zit nog water in het systeem dan zou je wel een druppeltje kunnen verwachten.
Als je naar de prijzen van de kranen kijkt, dan kunnen die niet de nauwkeurige afwerking hebben die bij raketonderdelen gebruikelijk zijn.
 
  • Like
Waarderingen: Steffertklusjes

Steffertklusjes

  • #5
Hè verdorie, had gehoopt dat mijn kraan naar de maan kon. Maar duidelijk, ik dacht dat de beluchter achter de stop zat, maar die zit dus tussen de afdichting en de slang, want dan lekt die niet permanent.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #6
Anders terug winkel en om ruilen voor een beter type.
Naamloos.jpg
 
  • Like
Waarderingen: Steffertklusjes

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu