Wasmachine zonder wasmachinekraan?

Quinten

 • #1
Sindskort woon ik in een studiootje en zou ik graag een wasmachine willen aansluiten. Het probleem is alleen dat er geen wasmachineaansluiting is en dat ik volgens mijn huurcontract geen veranderingen in het leidingwerk mag toepassen.

Toch zou ik alsnog een wasmachine willen en had ik het idee om een 3/4 verloopstukje op de keukenkraan te plaatsen, zodat de wasmachine een watertoevoer heeft. De afvoer zal dan de gootsteen worden.

Echter, ik ben bewust van het feit dat er geen keerklep op deze kraan zit. Ik las dat een keerklep nodig is om de waterleidingen bij een lekkage elders te beschermen tegen teruglopend vuil water. Desalniettemin zit er wel een keerklep bij de hoofdkraan; het vuile water zou dus niet verder kunnen dan mijn woning. Of zie ik dit verkeerd?

Mijn vraag aan jullie is: is het volgens jullie mogelijk om een wasmachine op een normale kraan aan te sluiten zonder problemen of raden jullie het af. Ik lees op internet wisselende verhalen, vandaar dat ik jullie advies goed kan gebruiken.

Bedankt
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Wat er allemaal in de installatie zit is niet van belang, u moet een goedgekeurde wasmachinekraan gebruiken, dus met terugslagklep.
  Overleg met de verhuurder, het is geen grote ingreep een kraan en afvoer aan te leggen.
   

  Dsterk

  • #3
  Ik heb nog nooit water gezien dat tegen de stroomrichting in door een slang omhoogvliegt terug de kraan in en dan door het huis heen naar de waterleiding buiten. wat officieel moet is vaak bedacht door mensen die de praktijk daarbij niet echt in het oog houden. Niemadn komt controleren aan wat voor kraan een wasmachine hangt dus die kan gewoon op de keukenkraan. aangezien je die kraan verder ook nog voor andere dingen gebruikt blijft de machine er zelfs niet op aangesloten, voor de wasmachine zelf maakt het ook niet uit.
   

  Tiho

  • #4
  Er komt ook niemand voorproeven als er vuil water in je eigen drinkwater is gekomen 🤢
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #5
  Als wasmachine aan staat en door een dat druk van waterleiding weg valt en installatie leeg loopt dan gaat hij het vieze water uit wasmachine zuigt en komt dan in het waterleiding net komt.
  Dus je bent verplicht om er een keerklep in te zetten.
  Een wasmachine kraan heeft een keerklep in gebouwd sommige modellen.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu