Wasmachine wandelt en trilt

Gersomvg

  • #1
Hallo,

Sinds een week heb ik een wasmachine staan in m'n studentenhuis. Er zit een trekschakelaar in m'n badkamer en volgens mij heb ik geen aardlekschakelaar. Daaruit volgt dat ik de wasmachine rechtsstreeks op de trekschakelaar moet aansluiten toch? Nou, dat heb ik in ieder geval al gedaan. Ik heb de stekker van de kabel geknipt en het zo veilig mogelijk aangesloten. Het punt was alleen dat het schakelaarkastje zo hoog zat dat de kabel er niet bij kwam (en ik las dat een kabel vervangen je garantie kost). Om de kabel toch bij het kastje te krijgen heb ik de volgende verhoging gekocht.


Nu zit ik echter met een heftig tikkende en trillende wasmachine.

Problemen:
- Wasmachine trilt heftig (Lijkt met niet echt goed voor het apparaat)
- Volgens mij zweeft een van de voetjes een beetje boven het tafeltje en tikt er tijdens centrifugeren tegenaan
- Het tafeltje zelf schuift ook een klein beetje over de grond

Het is niet zomaar een simpele kwestie van waterpas zetten aangezien de vloer lichtelijk ongelijk is (de vloer bestaat uit kleine tegeltjes van 8 bij 8cm ofzo) en een verschuiving van een centimeter dus weer een hele andere positie van het tafeltje teweegbrengt.

Ik heb zeker al eerdere topics binnen dit forum gelezen maar ik weet niet goed wat voor mij de beste oplossing is. Bovendien ben ik ook maar een studentje met weinig geld, alleen een ov-chipkaart/fiets en weinig tijd dus ik heb ook niet de mogelijkheid om allemaal betontegels of ingewikkelde klusconstructies te plaatsen.

Hopelijk kan ik hier wat wijze raad vinden!

Groet,
Gersom
 

Geef

  • #2
Rubber onder de poten, van de wasmachine en het kastje.
Voor een wasmachine zijn er speciale te koop bij een onderdelenhuis.
En het kasje/verhoging, Wat zegt die bouwmarkt? mischien de dempingsmat op hun side/link die je daar geeft?
succes Ronald
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Als het snoer deskundig vernieuwd wordt hoeft u echt niet bang te zijn dat de garantie verloopt, dus met adereindhulzen om de draden.
In principe is alles wat er onder een wasmachine gelegd wordt slechter voor de stabiliteit.
 

Gersomvg

  • #4
Oke, ik heb even opgezocht wat die adereindhulzen zijn maar mij ontgaat het praktisch nut ervan. Is dat voor de stevigheid dat de draden minder snel losschieten ofzo?
Laat maar, heb het antwoord op deze vraag al gevonden op http://www.adereindhuls.nl/
Is verder iedere kabel die een even grote diameter heeft als de huidige kabel geschikt en veilig om aan de wasmachine te monteren?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu