Wasmachine trilt verschrikkelijk!

Effies

  • #1
Dag klussers

Op de zolder verdieping hebben we al jaren de wasmachine staan die enorm door het huis trilt. Nu het stucplafond eronder scheuren gaat vertonen, willen we graag een goede oplossing voor de trillingen door het huis. Niet makkelijk te vinden blijkt wel!

De wasmachine moet onder het schuine deel van het dak. We kunnen nog iets in de hoogte, maar niet meer dan 10 cm.
De originele balken hebben een tussenruimte van ongeveer 65 cm en liggen dwars op de kant waar de opening van de machine zit. De eerste balk waar de machine op rust ligt zo'n 30 cm achter de voorpootjes.

Ik zit te denken aan 3 opties:

1 De oplossing die Jan vaker aandraagt door een nieuw vloertje te maken met 3 dwarsbalken over 3 bestaande balken heen. MAAR: gezien de afstand van de bestaande balken en de positie van de voorpootjes tov de eerst 'bruikbare' balk, vraag ik mij af of de hele constuctie niet als een soort wipwap te grote kracht uitoefent op de andere twee balken en meer kwaad dan goed doet aan ons huis. Zie tekening hoe de situatie dan zou zijn. (wasmachine is grijs vlak) Het langste stuk van de nieuwe balken zal dan dus onder het schuine dak liggen, waar de wasmachine niet past ivm de hoogte. De wasmachine zal nog verder naar voren komen op de constructie, maar dat paste niet op de tekening :?


2 Een BETONvloertje storten van 1,00 x 1,00 van 10 cm dik (zwaluwstaart eronder of niet?) Houd je nog steeds het probleem van dat het hele gewicht eigenlijk maar op 1 draagbalk rust

3 Dik spaanplaat van ong 70 x 70 cm vast zetten op bestaande houten vloer met veeel schroeven. Daarop (of toch eronder?) dikke drainagetegels voor schokdemping

Ik hoop heel veel goede bruikbare tips te ontvangen!!
 

Ralph

  • #2
Beton, zonder zwaluwplaat. Dus inschalen, folie erin, beton erin, netje er indrukken, afwerken met een rei en daarna glad schuren met schuurbord. Volgende dag uitschalen. Na een weekje staat alles stabiel.

Massa is de keyword hier, en dat krijg je met beton.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Beton kan ook maar dat is afhankelijk van de dikte van de balken van de vloer, de balken moeten het extra gewicht kunnen opvangen.
Vermeld de afmetingen van de balken even.
 

Effies

  • #4
Bedankt voor jullie reacties!
Er van uitgaande dat de balken op zolder dezelfde zijn als de balken op de 1e etage (ik heb de vloer op zolder niet open gehad), zijn de balken 17,5 x 7,5 cm en hart op hart liggen ze 70 cm uit elkaar.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Ik zou ze toch even proberen op te meten, als de wasmachine zo staat te trillen kunnen ze wel heel wat lichter zijn.
 

Boudewijn 033

Specialist Verwarming
  • #6
Effies schreef:
Op de zolder verdieping hebben we al jaren de wasmachine staan die enorm door het huis trilt
trilt hij al vanaf het begin, of pas sinds kort?

groeten b
 

Effies

  • #7
Begrijp ik het goed dat als de balken op zolder dezelfde afmetingen hebben, zo'n betonnen vloer mogelijk zou zijn?
Eigenlijk gaat mijn voorkeur uit naar jouw oplossing met de dwarsbalken, maar wat is je inschatting van onze situatie zoals die op de tekening staat?
 

Effies

  • #8
Boudewijn0318, hij trilt al vanaf het begin; alsof er een helicopter over komt...
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #9
Zijn de schroeven en stukken tempex, die er in zitten voor het vervoer, verwijderd ?
 

Effies

  • #10
Ja, dat dacht ik wel. Maar ik ga het morgen toch nog maar even checken. De machine stond in ons eerst huis ook op een houten vloer en maakte hij veel minder lawaai. Ik weet niet meer goed of we voor de verhuizing de bouten er weer in hebben gedraaid (en wellicht vergeten er weer uit te halen).Het is overigens niet zo dat hij wandelt; hij trilt alleen...
 

Effies

  • #11
Vandaag samen met een medeklusser een oplossing gevonden die het getril enorm heeft verminderd. De wasmachine is dichter naast de muur geplaatst, perfect waterpas gesteld (met alle pootjes stevig op de grond), op een ruime plaat geperst hout die met veel schroeven in de vloer was vastgezet. Resultaat: alleen nog getril bij ongeveer 1600 rpm en dan heel kort. Ik ben zeer tevreden en hoop dat het een blijvende oplossing is!
Bedankt voor het meedenken allemaal!
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #12
Mooi dat het zo opgelost is.
Dan kunnen we dit topic nu wel sluiten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu