Wasmachine tijdelijke aansluiting

Opaulzen

  • #1
Hallo allemaal,

Ik moet mijn wasmachine tijdelijk verplaatsen ivm een verbouwing (2/3 maanden). Nu heb ik op onze bovenverdieping een niet gebruikte badkamer met wasbak, toilet en douchebak. Ik weet dat je een wasmachine niet op een gewone kraan mag aansluiten en aparte afvoer nodig heb, maar probeer dit voor elkaar te krijgen zonder al te veel aanpassingen, aangezien het toch maar een tijdelijke oplossing betreft.

De wasbak is aangesloten met een flexibele slang op een los kraantje (warm en koud). Kan ik hier zonder het kraantje van de muur te halen (en tegels los te kappen) hier een wasmachinekraan op bevestigen met waterstop? Bijvoorbeeld met een flexibele slang? Ik weet dat het niet ideaal is, maar het is ook maar voor een korte periode.

Daarnaast: Hoe kan ik de afvoer realiseren? Kan ik de slang bijvoorbeeld gewoon in de toiletpot hangen (wel vastzetten met een haak) en af en toe het toilet doorspoelen na een wasbeurt? of in de douchebak? Of moet ik echt een afvoer gaan maken met syfon, want dat vergt wat meer aanpassingen.

Zie hieronder een paar fotos:


20220512_123648.jpg

20220512_125413.jpg

20220512_125440.jpg


gr,

Oliver
 

ADDave

  • #2
Je voorstel is een prima oplossing zolang het inderdaad tijdelijk is.

De tegels hoef je niet te slopen.
Je kan het kraantje onder de wastafel eruit draaien en daar de wasmachinekraan indraaien.
Mocht de aansluiting te diep zitten dan kan je nog een kraanverlengstuk ertussen zetten. Die kosten niet zoveel. Wel even verpakken met teflon/loctite

De afvoerslang kan inderdaad in de toiletpot, douchebak zou evt. Ook nog kunnen. Zet hem in ieder geval goed vast. Toilet hoef je niet speciaal door te spoelen, dat loopt vanzelf door.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #3
Afvoerslang mag niet te laag hangen, dan loopt de machine leeg.
Die minimale maat kan je terugvinden in de gebruiksaanwijzing.
 

Opaulzen

  • #4
Ja dat wist ik inderdaad, maar als ik die vastzet op de muur alvorens hem naar de wc pot te geleiden zou dit moeten kunnen lijkt me?
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #5
Ja.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu