Wasmachine stopt na hoofdwas, gebruikt wasverzachter niet

Taxx

  • #1
Ik kwam op dit forum omdat ik aan het zoeken was wat mijn wasmachine mankeert. Ik had al wat vergelijkbare problemen gevonden, maar zal mijn probleem proberen voor te leggen (hopend op een antwoord)

Ik heb een Zanussi ZaffiroII 1400 toeren.

Het probleem begon met dat de wasmachine aan gaf klaar te zijn na de hoofdwas. Dan stond er nog (vuil) water in. Dus dan draaide ik de knop naar spoelen. Dit deed hij eerst nog wel, maar later niet meer. Ik zag ook dat de wasverzachter niet meer meegenomen werd.
Na dan meerdere malen op spoelen gezet te hebben, draaide ik de knop naar centrifugeren....want je wilt dan toch wel dat je was eens klaar is!!
Na ook dan weer tig keer de wasmachine op centrifugeren gezet te hebben, was hij dan wel klaar, maar het water liep dan (naar mijn eigen insziens) uit de afvoer. Natuurlijk heb ik al meerdere malen de afvoerbuis wat hoger gezet, maar voorheen nooit deze probs gehad.

Maar wat hij ook al vaker deed, was gewoon niet meer aan, zoals nu weer. Lampjes blijven uit...ook na aan en uit zetten (dus stroom eraf etc)

Hij is ong 3/4 jaar oud en al vaker gerepareerd, maar dat was omdat er dan sokjes in buisen zaten. (Natuurlijk weet ik zelf de onderste afvoer buis wel te vinden )

Nou ik hoop op een oplossing, zit nl te twijfelen om nieuwe te kopen of laten maken...

Ook ik als alleenstaande mams van pubers vind het een crime om zonder wasmachine te zitten, maar mijn spaarpotje is ook niet zo ruim meer

Vriendelijke groeten Taxx (die weer wasjes wilt draaien)
 

Pepjo

  • #2
Graag ook vermelden : PNC code (product-nummer).

Je zegt :
....was hij dan wel klaar, maar het water liep dan (naar mijn eigen insziens) uit de afvoer. Natuurlijk heb ik al meerdere malen de afvoerbuis wat hoger gezet, maar voorheen nooit deze probs gehad.
Bedoel je daarmee de afvoerbuis waar de afvoerslang van de wasmachine ingaat ? Dan lijkt het me dat daar de verstopping zit, en de machine z'n water niet kwijt kan.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Hij is ong 3/4 jaar oud en al vaker gerepareerd
U hebt nog volop garantie op de machine.

Contrloleer wel eerst de afvoer voor u gaat bellen anders moet u de monteur toch betalen.
 

Ronald41

  • #4
Jan schreef:
Hij is ong 3/4 jaar oud en al vaker gerepareerd
U hebt nog volop garantie op de machine
3 á 4 jaar oud en dan nog garantie??

Of bedoel je coulance?

Groetjes Ronald.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Het kan ook driekwart jaar zijn :wink:
3 à 4 jaar schrijf je toch anders.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu