Wasmachine opeens doet niks meer. Er staat wel stroom op.

Charliefox

  • #1
Merk Ariston ALD160 frontlader circa 8 jaar oud. Heeft altijd goed gewerkt. In het verleden heb ik slechts 2x de snaar vernieuwd en ook eens het verticale waterniveau slangetje.

Wasmachine kan aangezet worden en programma's kunnen geselecteerd worden in het menu. Echter bij drukken op start is alleen een klik hoorbaar. Geen waterstroom. P.s. Er staat wel druk op de kraan, gecontroleerd.

Geen enkel programma doet het. Geen centrifugeren, spoelen, pompen, helemaal niets.

Iemand enig idee in welke richting ik moet zoeken om dit op te lossen?
 

Geldrop

Specialist Witgoed
  • #2
Als je een programma hebt geselecteerd en je drukt op start vergrendeld de deur dan of kun je hem open trekken?
 

Charliefox

  • #3
Bij welk prog selecteren dan ook, nadat ik op de startknop heb gedrukt hoor ik alleen een electronisch klikje. De deur is dan op slot. Echter, soms (en dat is het vreemde van deze klacht) komt op het display de melding "Door" te staan. En dit terwijl de deur toch dan echt goed gesloten is. Al met al, ik kom nog niet verder en wil best onderdelen wisselen. Maar om dat zo op de gok te doen lijkt me niet zo wijs. Iemand nog verdere tips wat ik kan checken en hoe? Hartelijk dank alvast.
 

Geldrop

Specialist Witgoed
  • #4
Koolborstels al gecontroleerd?
 

Charliefox

  • #5
Het waren inderdaad de beide koolborstels. Bijna geheel versleten. Ik heb 'n reparateur laten komen van Marktplaats. Mag ik die trouwens hier vermelden met 06 nummer?

Hij had ze bij zich, vernieuwen en lopen!

Dank allen voor het meedenken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu