Wasmachine op houten zolder vloer

Roman

  • #21
Wat je nodig hebt is een verende ondergrond. Door een "veer" te creëren die ong 10% is ingedrukt haal je de trilling uit de constructie. De "veer" dient niet te flankeren. Dat betekend dat de machine geen trillingen mag doorgeven aan onderliggende materialen.

Een lastige oplossing die snel mis kan gaan. Wanneer de "veer" niet zijn werk doet blijft het trillingsprobleem aanwezig.

Eerder is genoemd om wol te gebruiken en daarom een laag hout. Dat is een prima oplossing. Je zult wat moeten experimenteren;

Leg een laag wol op de grond (bijvoorbeeld 10cm) en leg er een plaat hout op. Zet daar je machine op en kijk hoever het wol indrukt. Als deze nu bv 8 of 9 cm is dan zit je goed. Meer massa erop om de veer meer in te drukken of een sterkere wol (grotere dichtheid) als de machine te zwaar lijkt. Je kunt ook altijd een betonplateau op het wol leggen uiteraard.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #22
Kijk een duidelijke toelichting. Bedankt daarvoor. Weer stof om over na te denken.
Je weet dat die moderne wasmachines een beveiliging hebben tegen schudden. Dus zodra die wasser bij aanvang, door onbelans, een heftige beweging maakt stopt de centrifuge gang. Begint opnieuw met de was los te gooien. Daarna wordt weer probeerd het programma te vervolgen.
Zou de ondergrond te veel veer hebben dan is er kans dat hij niet verder gaat en weer opnieuw de was gaat verdelen enz. enz.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu