Wasmachine: naast water-stop ook stroom-stop?

A

Anonymous

Gast
  • #1
Hallo,

Toe ik gisteren even bij m'n wasmachine ging kijken begon deze net met het wegpompen van het water. Gelukkig was ik daar want tijdens het pompen bleek de afvoer verstopt en spoot het water omhoog. Ik kon nog net de machine uitzetten, gelukkig maar want anders hadden ook mijn onderburen een probleem.

De wasmachine heeft een eigen afvoer die door een bedrijf is aangelegd. Nu woon ik in een vrij oude flat met smalle leidingen waardoor deze snel verstopt raken. Ik verwacht dit probleem dus vaker...

Ik weet dat er een water-stop is om de kraan af te sluiten als bijv. de slang stuk is. Maar is er ook iets van een stroom-stop zodat de stroom van de wasmachine wordt uitgezet met bijv. een sensor die ik onder de afvoer kan plaatsen?

Groet,
Ron
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Hai, als je een huurhuis heb, schakel dan gewoon de woningbouw in die je afvoer gaat aanpakken.

Je kunt een vlotterschakelaar o.i.d gebruiken, maar je afvoer blijft te klein, dus eigenlijk ben je aan het dweilen met de kraan open. (Valt me op dat mensen vaak een oplossing willen zonder het daadwerkelijke probleem op te lossen.)

Misschien is het al zo dat wanneer water lekt uit je wasmachine deze al automatisch uitschakelt, wat bij mijn wasmachine het geval is. (staat natuurlijk dan wel in een wateropvangbak of hoe zo een bak ook mogen heten)

Ik weet echt niet of dit voor alle wasmachines geldt, daar zal witgoedmonteur zeer zeker het antwoord op hebben.

gr dennis
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Beste Ron, op deze site zag ik wat jij zoekt.

Een sensor, gekoppeld aan zowel een waterslot als een stopcontact om in geval van lekkage zowel de kraan dicht te draaien én de stroom af te schakelen, met ingebouwd alarm.

Ga naar de genoemde site en vul bij "product zoeken" 752371 in dan kom je direct bij het juiste artikel. Eventueel "gerelateerde producten" dan zie je wat er nog meer aan wateralarmen te koop is, maar die 752371 is de enige met uitschakeling.

Waarschijnlijk zijn dergelijke dingen ook te koop bij onderdelenzaken voor witgoed.

Zie: Onderdelen voor (witgoed) reparaties

Overigens, de door jou genoemde (losse) waterstop om in de slang te zetten is niet zo n erg betrouwbaar product, zoiets als dit is veel beter!

Je doet er wel goed aan om die afvoer een keer goed te ontstoppen, bijv met een hogedrukspuit en een speciaal hulpstuk, je kunt die dingen ook huren bij gereedschaps-verhuurbedrijven. Of laat het een keer doen!
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
Hoi, Dennis, je was me net voor, maar zo te zien vullen we mekaar weer aardig aan!

Groetjes,
KlusKees
 
A

Anonymous

Gast
  • #5
Beste Dennis & KlusKees,

Bedankt voor jullie reacties en de tip voor "752371". Ik denk dat ik deze maar eens ga bestellen.

Groet,
Robin
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu