Wasmachine naar CV ruimte

Vii

  • #1
He allemaal,

Mijn vriendin ik zijn ijverig bezig geweest met het aanmaken van een afvoer voor onze wasmachine in de CV ruimte. Helaas na dat alles is aangesloten en wasmachine water ging weg pompen kwam het uit elke opening eruit...





Na wat rondzoeken bleek het niet een heel slim idee te zijn om het op 3,5mm buizen aan te sluiten maar er minimaal 4 (en zelfs 5mm gebruikt moet worden).

Mijn vraag is dan ook als ik nu een verbreding maak net na de zwanen hals een Y splitsing maak en die laat overlopen in een 5 mm buis en dan een buis van +/- een meter recht naar boven (dus de meter buis naar boven op de zelfde de muur als waar de zwanen hals zit op foto 1).

Zou dit dan wel goed gaan?
We kunnen helaas niet zien wat er na de zwanen hals gebeurd als deze de grond in verdwijnt en of deze nog langer verder naar beneden loopt.

Alvast heel erg bedankt!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
De sifon zit in elk geval te hoog en de pijp met al die bochten voor de c.v. leidingen langs is ook niet de beste oplossing.
Zet de sifon lager en zet dan de afvoer voor de wasmachine zo dicht mogelijk bij de sifon en gebruik zo weinig mogelijk haakse bochten.
Hoe dik is de leiding bij de sifon?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu