Wasmachine in badkamer op speciale verlengkabel

Elevien

 • #1
Hallo,

Sinds kort huur ik een bovenverdieping bij iemand en nu wil ik daar een wasmachine installeren. In de kamers heb ik geen ruimte, dus heb ik besloten deze in de badkamer te willen plaatsen. Het probleem is alleen dat er geen speciale wasmachine aansluiting en er geen stroom is in de badkamer.
Graag zou ik willen weten of het volgende idee mogelijk is: ik zet de wasmachine in de badkamer en koop een speciale verlengkabel die ik aansluit op de stroom in een van de kamers. Dit doe ik alleen als er niet gedoucht wordt in de douche ivm de veiligheid. Op de badkamerkraan (douche) zet ik een verloopje (vast te koop bij de gamma?) om de wasmachinekraan op aan te sluiten. Wanneer ik wil wassen sluit ik alles aan en wanneer ik klaar ben ruim ik het op en dek de boel af.

Is dit mogelijk? Of is dit onveilig?

Groeten,

Elevien
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Begin eens met te vermelden wat de afmetingen van de badkamer zijn en waar (oa op welke afstand van de douche) je die wasmachine wilt plaatsen. Dat er geen stroomaansluiting in de badkamer is duidt er eigenlijk al op dat er geen (veilige) mogelijkheid is: te korte afstanden en/of geen aardlekschakelaar 30 mA in het elektrische circuit.

  Verlengsnoer mag niet. Er zijn heel strikte regels voor het gebruik van elektrische apparaten in een badkamer, ongeacht of er op dat moment wel of niet gedoucht wordt!

  De toevoer: dat zou kunnen maar het is wel een toestand om de dat 'verloopje' elke keer waterdicht aan te sluiten. Daarbij komt dat de afstand tussen douche en wasmachine dan ongetwijfeld te kort is om aan de elektrische veiligheidseisen te kunnen voldoen.

  Afvoer heb je ook nog nodig en daar zul je toch ook iets fatsoenlijks voor moeten maken. Want afvoeren op een doucheputje zou wel eens problemen kunnen opleveren: veel wasmachines lopen meteen leeg als je de afvoerslang niet eerst op een hoogte van minstens 70 cm laat lopen...

  Ik zou het niet doen zo, niet veilig genoeg en veel te lastig. Kun je geen gebruik maken van de wasmachine van de verhuurder? Als je een bepaalde dag zou kunnen afspreken... Je zult een en ander in elk geval met hem/haar moeten bespreken, want als je iets doet dat niet veilig (genoeg) is loopt hij/zij kans niet verzekerd te zijn in geval van brand of ongelukken!
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu