Wasmachine en vaatwasser aan dezelfde afvoer aansluiten

Dimitripeeters

  • #1


dit is mijn situatie, Ik zou graag een y-stuk kopen om vaatwasser en wasmachine tegelijk te laten lopen.. Mijn vraag is gaat een y-stuk lekken aangezien 2 toestellen tegelijk draaien toch wel wat water ineens zal invoeren vermoed ik.

Zo ja hoe los ik dit op zonder sifon door te zagen? ik heb een huurhuis dus moet alles laten in de staat hoe het is.

Ik had gedacht een recht stuk bij te kopen.. y stuk bevestigen en dan rechte stukken op het y stuk te doen.. maar hoe hoog moeten die zijn om lekken te voorkomen ? boiler hangt er iets boven dus er is zeker geen 30cm extra ruimte.

of de sifon met bochten eraf halen y stuk erop is dat eventueel een oplossing aangezien je dan geen bochten meer hebt of best nog de rechte stukken erbij ?

Ben zelf geen klusser op gebied van probleemoplossing :)
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
De sifon zit veel te hoog.
Ik zou de pijp net boven de bocht afzagen, er moet wel een stukje pijp boven de bocht blijven zitten om daar een nieuwe sifon op te lijmen. hou maar 10 cm aan.
In de sifon een t-stuk 45 graden lijmen, daar een bocht 45 graden in en dan twee stukken pijp naar boven, de bovenkant van de pijp op 80 cm laten uitkomen.
De pijp net boven de bocht onderaan goed ontvetten en even met een stukje schuurpapier er over gaan voor de hechting van de lijm.
Zet ook een beugel op de staande stukken.

Probeer uit wat er gebeurt als de machines tegelijk afpompen, met een pijp van 32 mm kan dat zeker niet, met een pijp van 40 mm zou het misschien net kunnen, het beste is de machines niet tegelijk laten lopen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu