Wasmachine deurkontakt

JoopBrekken

  • #1
Onze Whirlpool Amazone 1200 857061212810 stopt soms en geeft dan aan : deur open. Bij aandrukken van de deur gaat hij weer verder.
Het deurslot opengemaakt ( type: 71038441 01 met 3 kontakten ) de kontakten waren schoon, wel verkleuring bij het warmte elementje.
Wel zat er wit gruis in waardoor mogelijk de schuif van het slot niet goed gelopen heeft. Nog niet getest of het probleem nu verholpen is.
Wat ik niet snap is: hoe meet de machine dat de deur niet goed dicht is? De kontakten lijken mij voor het slot te dienen. Bij aandrukken van de deur veranderd daar niets dacht ik?
Wie weet het?
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #2
Er zit ook een contact in die de deurpal bediend. Bij aandrukken wordt die wel bediend wellicht en zonder soms niet dus. Als de deurpal goed is dan dus gewoon het slot vervangen en niet zo lang over nadenken ;)
 

JoopBrekken

  • #3
Bedoel je dat bij de haak in de deur een kontakt zit?
Het slot heb ik totaal uit elkaar gehad en daar niets gezien dat bij de deurhaak vang zit.
Over vervangen: ik heb alleen sloten gevonden met 5 aansluitingen.
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #4
Er zit een stalen plaat achter in het binnenwerk van het slot waar de deur pen tegen aankomt als hij het slot bediend. Dit zorgt voor het circuit.

Volgens het nr van je machine zouden er 2 stekkers op moeten zitten apart en zit er nu 1 stekker aan met 5 contacten waar dat dus eerst 3 en 2 was deze stekkers passen dus naast elkaar als het goed is.

Of je hebt 2 contacten niet nodig. Het staat niet duidelijk uitgelegd. Deursloten met 3 contacten zijn er niet meer staat er wel bij.
 

JoopBrekken

  • #5
Dank voor je info.
Er zit volgens mij geen kontakt plaat in het slot waar de deurhaak tegenaan kan komen.
Er zit 1 steker met 3 kontakten aan. Er is geen plaats voor nog 1 steker. In het deurslot met 5 kontakten past niet mijn steker.
Waar heb je de info van je laatste regels gelezen?
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #6
Bij de onderdelen leverancier. Dan maar een mail aan whirlpool sturen met de vraag hoe je het kunt oplossen i guess. Succes, mijn ervaringen met contact met whirlpool zijn bedroevend.
 

JoopBrekken

  • #7
Met testen blijft hij het doen. Behalve het gruis uit het schuifdeel geveegd heb ik ook de veer in het deurslot 3 mm uitgerekt. Probleem opgelost!
 

JoopBrekken

  • #8
Helaas ging de wasmashine toch weer problemen geven dus een nieuw deurkontakt geplaatst. ( 3 aansluitingen, 1 steker )
Hiermee het probleem NIET verholpen!
Wasmachine stopt op willekeurige momenten, het lampje deur open brand, verder brand alleen het "wassen" lampje, en er knippert niets.
Bij aandrukken van de deur gaat hij meestal weer verder.
Welke draden zijn van het deurkontakt zodat ik ze kan overbruggen?
Of helpt het als ik met 2 comp lijm de deurhaak wat vergroot?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #9
Goed plan een beveiliging overbruggen, zit de deur een keer niet hoed dicht staat je huis onder water! Of erger bij vullen van de machine kan hij spontaan starten!
Deze detectie zit er niet zonder reden op, ik vermoed dat er ergens iets afgestelt moet worden.
 

JoopBrekken

  • #10
Je had vast de bedoeling om me te helpen maar helaas.....
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #11
Nee hoor ik wil je helemaal niet helpen, ik behoed je alleen voor een ongeval of schade.

Sorry dat ik hier mijn tijd aan nesteed heb ik zal het niet weer doen.
 

JoopBrekken

  • #12
Is er iemand misschien die wel de bedoeling heeft om te helpen?
 
  • Like
Waarderingen: The headhunter

JoopBrekken

  • #13
Omdat ik wel andere mensen wil helpen hierbij mijn ervaringen:
Het probleem bleef zich voordoen. Ook demontage van de haak in de deur bracht niets. Wat wel hielp was de deur wat aangedrukt houden, middels een stok tussen de deur en de wand. Inmiddels dit vervangen voor een grendel die de deur wat ingedrukt houd. 2 proefwassen later nog geen probleem.....
 

Bas_024

  • #14
kijk eens naar de montage van het slot, het wil nog wel eens voorkomen dat een schroef niet helemaal goed pakt of dat er ergens anders bij de bevestiging iets is versleten waardoor er net 1 of 2 millimeter tekort/teveel is ontstaan met gevolg een slecht contact. zelfs nieuwe onderdelen blijven dan storing geven. zoek het in de montage of in de deurgreep daar moet iets te vinden zijn want je elektronica werkt en is al vernieuwd. oxidatie of slijtage
 

JoopBrekken

  • #15
Dank Bas.Jou ideen al gedaan.
Helaas toch weer af en toe het deur lampje aan en was machine stopt. Nu blijkt dat een tik ergens op de machine hem weer tot leven wekt dus dat lijkt me een slecht kontakt.
Al aan div kabelschoentjes bewogen maar helaas.
Machine is nu zonder problemen 17 jr oud geworden dus tijd voor een nieuwe lijkt me.
 

Bas_024

  • #16
Als je het zo vertelt denk ik dat je gelijk hebt en er ergens een slecht contact zit. Kabelschoentjes zijn niet vaak de probleem veroorzakers ik zit eerder aan een elecronica onderdeel te denken bijvoorbeeld ergens een ralais op een printplaat waarvan de contacten vervuild of ingebrand zijn na 17 jaar bij zoiets kan een tik op het apparaat net de helpende hand zijn om het contact te doen werken. Zoiets gebeurt niet snel in stekker verbindingen of kabelschoentjes die zitten meestal wel goed maar contacten op of met printplaten of andere elecronica delen die kunnen in de loop van de tijd vervuilen, slijten of inbranden en zijn na mijn mening ook gevoeliger om op een tik op de machine te reageren. Ik zou even kijken waar je slaat en of er in de directe omgeving van het raakpunt iets van een printplaat of dergelijke zit? Misschien kun je ook zien en herleiden of de bedrading van de deur/slot daar ook heen lopen? Deze electronica zit meestal in een plastic behuizing met meerdere connectors en stekker verbindingen die zou je kunnen checken en eventueel reinigen maar als je de mogelijkheid hebt om deze componenten met perslucht door te blazen zou het meest ideale zijn zonder er een hoop werk van te maken met demonteren enzo. Compressor of een spuitbusje perslucht bij de action met een klein slangetje om op verschillende plekken te kunnen blazen dat zou een niet te dure en moeilijke manier zijn om een reële kans op verhelpen van het los contact. mits het geen ingebrand relais is want dat kun je niet schoon blazen natuurlijk. Daar zou ik het zoeken en proberen omdat je de kabelschoentjes al bekeken hebt en omdat electronica gevoeliger is voor bv een klap op de machine en zeker niet te vergeten electronica/printplaten trekken stof aan wat problemen veroorzaakt.

Langzaam aan filter je toch alle mogelijke veroorzakers uit en blijven er maar een paar opties over lijkt mij.

1- raakpunt waar je slaat op de machine bepalen
2- kijken of er elecronica in de buurt van het raakpunt zit
3- eventuele stekkers controleren en visuele check op vervuiling en of zichtbare problemen
4-reiniging met bv perslucht
5-kijken of de bedrading van het deurslot te herleiden/volgen is en die locatie checken en eventueel reinigen
 

Bas_024

  • #17
Zit er trouwens ook een kinderbeveiliging op de machine? Deze kun je met een munt bedienen aan de binnenkant van de deur bij de greep /slot misschien een vergeten mogelijke oorzaak?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu