Wasmachine AEG Lavamat start niet

BobSjaak

  • #1
Ik heb een AEG Lavamat Turbo 12710 update wasmachine, en alles lijkt normaal, de lampjes branden, de deur vergrendelt, etc. Maar als ik op 'start' druk, begint de machine niet: geen water pompen, helemaal niets. Het lampje van "deur" brandt alleen héél even rood en blijft daarna uit.

Zou dat kunnen betekenen dat er iets mis is met de vergrendeling, of beter gezegd, met het doorgeven van het signaal daarvan? Want de deur zit echt wel goed dicht; die krijg je alleen open als je de machine uit doet en daarna weer aan.

Ik las ook iets dat het kan zijn dat koolborstels vervangen moeten worden als de machine niet begint met draaien, maar ik kan me voorstellen dat het eerder iets met de vergrendeling te maken heeft.

Wie kan mij helpen?

PCN 914653301
 

Techrax

  • #2
Lees de foutcode eens uit: houd knoppen 1 en 2 ingedrukt (zie foto), wanneer u ze ingedrukt houd, schakelt u de programma kiezer 1 stap met de klok mee. U bevind zich nu in het programma voor monteurs. (Laat nu de knoppen 1 en 2 los)! Draai de programma kiezer met de klok mee tot de een-na-laatste positie voor de uit stand. Welke code krijgt u? Om het programma te verlaten: machine uit zetten, aan zetten en weer uit zetten, hierna bevind u zich weer in de normale modus.
 

BobSjaak

  • #3
Dank voor je reactie!

Wonder boven wonder: de volgende ochtend deed hij het gewoon weer! Geen idee hoe dat kan, ik deed echt precies hetzelfde als de avond ervoor. Kan het een kleine kortsluiting door water zijn geweest? En dat die de volgende dag verholpen was, net als bij bv een telefoon die in het water is gevallen en een nachtje in de rijst wordt gelegd?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu