Wasmachine aanlsuiten met verlengsnoer?

Valeeva

  • #1
Ik wil mijn wasmachine graag plaatsen in de badkamer. Daar is geen stopkontakt, wel een trekschakelaar waar het licht mee aan en uit gaat. De wasmachine kan niet onder of naast deze trekschakelaar geplaatst worden, als dat überhaupt al zin zou hebben.

De wasmachine komt te staan voor een deur naar de keuken. Achter die deur is een geaard stopkontakt (op ongeveer 1,5 meter afstand). De vorige bewoner had ook de wasmachine in de badmaker staan, op dezelfde plek (daar is ook water aan- en afvoer) maar ik weet niet waar ze stroom vandaan haalden.

Het snoer van de machine is te kort om naar het stopkontakt in de keuken te komen. Nu vraag ik me af of het mogelijk is en vooral of het veilig is om de wasmachine met een verlengsnoer op het geaarde stopkontakt in de keuken aan te sluiten. Het verlengsnoer komt dus buiten de badkamer. Ik heb bij andere onderwerpen op het forum gelezen dat een verlengsnoer geen goed idee is maar dat ging steeds over een verlengsnoer in de badkamer.

Het zal vast beter zijn om een langer snoer aan de machine te maken ipv een verlengsnoer te gebruiken maar daar ben ik niet handig genoeg voor. Een verlengsnoer is een makkelijke oplossing maar is het wel verstandig. Kan iemand hier iets over zeggen?

Nik
 

Gerrit

  • #2
Het is niet verstandig (lees gevaarlijk) om dat te doen.
Een badkamer is per definitie een gevaarlijke plek, omdat de mens daar het meest kwetsbaar is in zijn woning.
Er zijn veel gevaarlijke situaties te schetsen, maar die lijst wordt te lang.

Ik noem één punt: Het is de bedoeling het snoer van de wasautomaat naar de schakelaar zo te monteren dat het de vloer niet raakt. De reden hiervoor lijkt mij niet moeilijk te raden.

Als je zelf niet handig genoeg bent om het zelf te doen,en je geeft een heel klein beetje om het leven van je zelf en dat van anderen, vraag dan een vakman om het voor je te doen.
 

Valeeva

  • #3
Duidelijk. Eigenlijk weet ik het ook wel maar ik heb soms bevestiging nodig :?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu