Wasdroger Electrolux Ecocare stopt steeds

Lampje45

 • #21
Een idee wat nog bij me binnenkomt.

Wat als de software ergens "hangt"?

Trek de stekker eens voor een uur, laat de stekker eruit en dan zonder de stekker erin, de starttoets voor meer dan 5 seconden indrukken. Wie weet gaat dan een fout in het geheugen weer op zijn goede stand, als alle ladingen van de diverse elco's zijn verdwenen.
 

Bademutze

 • #22
Probeer eerst eens de foutcode uit te lezen, zet hem op een tijds gestuurd programma, start hem , en druk daarna tegelijkertijd de start toets en de toets daar schuin boven in en houd deze even vast , dan verschijnt er een getal met een E ervoor . Het kan ook de toets boven de start toets zijn trouwens, gewoon proberen.
 

B74

 • #23
Ik heb de foutcode uitgelezen en het scherm geeft bij deze werkwijze de code E00.
Betekent dit geen fout? of juist een bepaalde code?
De tip met de reset doord e stekker eruit te halen, ga ik nog even proberen.
 

B74

 • #24
Nogmaals erg bedankt voor deze reacties. Ik hoop het probleem nog steeds te vinden zonder dure monteurs....
 

Bademutze

 • #25
Dat betekend dat de electronica geen fout heeft vastgesteld.start hem eens, en probeer dan eens aan de bovenkant van de deur te trekken. Als hij dan stopt en gaat knipperen dan kan je een probleem hebben met je deurschakelaar. of er is iets mis met de deurnok boven in je deur, of met de afstelling van de deur.
 

B74

 • #26
Dat had ik al eerder geprobeerd en heb het net weer even getest, maar daar reageert de machine totaal niet op. Hij blijft dan wel doorgaan, om later weer te stoppen.
 

Bademutze

 • #27
Dan wordt het lastig.
 

B74

 • #28
Goedenavond, ik heb de tip van lampje nog geprobeerd en de stekker een uur uit het stopcontact gehad Vervolgens de start-knop ingedrukt gehouden, maar helaas... geen soelaas.
Als ik het nu samenvat, heb ik een machine die niet goed werkt en geen foutcode geeft. een mogelijke oorzaak is dat hij stilgaat omdat de droogsensor geen nat wasgoed detecteert, of niet goed werkt en die detectie werkt ook bij tijd-programma's waardoor hij ineens stopt. Hij heeft dan zelfs zijn pomp-cyclus niet meer afgemaakt, want als je hem herstart, begint hij vaak met pompen.
Een reparatie is duur en gezien de onduidelijke oorzaak waarschijnlijk ingewikkeld.

Kortom: mooi dat het warmer wordt, want we zullen moeten sparen voor een nieuwe?
 

Lampje45

 • #29
Ik zou hem zeker niet bij het grof vuil neerzetten.
Maar gewoon uitproberen om de voeding chip te vervangen of te laten vervangen.
Grote kans dat hij het weer goed gaat doen, lukt het niet, ben je nog geen tientje kwijt.
In ieder geval zijn jouw aannames over de vochtsensor niet helemaal juist
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
 • #30
Ik denk ook dat je voedingchip kapot is. Voeding valt weg thermisch en even later komt de voeding weer terug. Past precies bij je storingsgedrag. Gewoon print demonteren en opsturen naar reparatiebedrijf gespecialiseerd in electronica voor witgoed en printen. Met verzendkosten denk ik rond de €75 klaar. Miss goedkoper miss iets duurder.
 

B74

 • #31
Ik ben een paar weken niet bezig geweest met de droger, maar wil er nu toch mee verder.
Kan iemand zeggen hoe ik de voedingchip kan herkennen en waar ik die het beste kan bestellen / kan laten repareren? Zelf lijkt vervangen me het snelst, maar ik weet niet of ze los te koop zijn?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu