Wasdroger Bauknecht blijft draaien

Tbielsma

  • #1
Hallo iedereen, ik heb een Bauknecht TRKK 6840 condens wasdroger. De machine is aangesloten op de afvoer van de wasmachine en heeft net een nieuwe thermostaat. Is verder goed schoon van binnen en droogt de was prima.

Alleen een beetje te lang, wanneer mijn was al droog is, blijft de machine door drogen. Ik heb de sensor onder de pluizenfilter al schoongemaakt met azijn en heb nu eigenlijk geen idee meer wat er aan de hand is met onze wasdroger. Kan iemand mij een tip geven om het probleem op te lossen. Electra is al duur genoeg.

Met de vriendelijke groeten,

Tom
 

Co de Witgoedman

  • #2
Hoezo, te lang? Blijft de droger gewoon doorgaan, dan zit er een kortsluiting tussen de wasrib en de trommel, stukje aluminiumfolie met kauwgom komt nogal eens voor.
Of is uw wasgoed te droog, dan gewoon op een lagere droogtegraad instellen.
 

Tbielsma

  • #3
Zal eens kijken of er ergens kortsluiting is, de was gaat er namelijk niet te droog in. Maar uiteindelijk stopt de droger wel met drogen. Ik zal ook eens kijken of ik de droogtegraad lager kan instellen.

Is het niet zo dat wanneer ik een droogtegraad instel, de wasdroger toch het programma eerder stopt omdat de was eerder droog is?
 

Co de Witgoedman

  • #4
De droger meet het wasgoed en aan de hand daarvan en de instelling gaat hij drogen. Beste stand voor de witte en bontewas is Kastdroog . Het antwoord op uw vraag is dus .....nee.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu