Bauknecht wasdroger lampje van de pluizenzeef

Frank73

  • #1
Hallo allemaal,

Bij onze bauknecht wasdroger gaat na ongeveer 5 a 10 min. het lampje van de pluizenzeef branden en gaat dan niet verder in het programma. De puizenzeef is echter (op het oog) helemaal schoon en heb ook inmiddels het hele afvoerkanaal schoongemaakt. Wanneer we zonder uitneembare pluizenzeef draaien dan gaat wel alles goed en wordt het hele programma gedraaid. Dit vind ik opmerkelijk.

Ben benieuwd naar evt reacties,
Groetjes Frank.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Waarschijnlijk zit de ventilator en/of het verwarmingselement (ook) flink verstopt, en is er daarom te weinig luchtdoorstroming. Gevolg: oververhitting van het element en dus eruit op 'filter reinigen'.

Het eruit genomen filter helpt dan nét nog om weer genoeg doorstroming te krijgen. Best is dat niet, want nu lopen de andere gedeeltes nog sneller vol met stofresten. Zal dus maar even helpen. Daarnaast is er zo ook eventueel brandgevaar.

Verder uit elkaar halen en alles van stof ontdoen is daarom de beste oplossing.

Jammer genoeg kan ik je niet in detail terzijde staan wat op welke manier gedemonteerd moet worden. Er is echter al heel wat over geschreven in dit dit forum, dus gebruik van zoekfunctie zou je kunnen helpen.

En anders zou je de exacte gegevens van de droger kunnen vermelden, misschien dat een van de witgoeddeskundigen hier er dan nog wat over kan zeggen.

Exacte gegevens van het typeplaatje: het typenummer én het servicenummer / de 12 NC code.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu