Warmwaterbedrijf

Maykel

  • #1
Hallo
Ik heb een probleem met mijn remeha quinta 28c. De radiatoren werden heet terwijl de thermostaat uitstaat. Ik heb de cartridge en klepmotor van driewegklep vervangen.ondanks dat blijft het cv in code 4 hangen (vraag Warmwaterbedrijf) wanneer de verwarming uitstaat en naar verloop van tijd de temperatuur rond de 30 graden komt. Dat hij dan naar code 4 gaat is juist en moet eigenlijk tot zo'n 68 graden opwarmen. Rond de 50 gaat die niet verder en gooit die het hete water weer deels in de radiatoren. Druk ik dan op reset dan loopt die wel naar 67 graden en gaat dan zoals het hoort in ruststand code 0.
Ik lees veel op internet dat het aan de driewegklep ligt, maar wat als die nieuw is ?
Alvast bedankt voor het meedenken.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Loopt de klep wel soepel?
 

DexterXL

Specialist Verwarming
  • #3
Wel de juiste motor teruggeplaatst :?:
 

Maykel

  • #4
De VC honnywell 8010 kreeg ik bij warmteservice mee. Hij loopt soepel. Wel zie ik dat het witte pinnetje op de klep niet helemaal rechts staat. Moet 1 met meer power hebben ?
 

Wilibald

Specialist Verwarming
  • #5
Wat voor een thermostaat zit er op aangesloten??
 

Marcn88

  • #6
Binnenwerk ook vervangen of alleen de motor als u alleen de motor heeft dan binnenwerk alsnog verangen
 

Maykel

  • #7
Binnenwerk ook vervangen. Ik heb sinds vorig jaar een tado. Werkt prima. Heb voor de zekerheid ook batterijen vervangen
 

Wilibald

Specialist Verwarming
  • #8
Het lijkt er op dat de thermostaat van tijd tot tijd een vreemde warmtevraag doet en dus de warmte de cv installatie in duwt. Ik weet dat de toon dit gedrag vertoond, ken het niet van de tado, maar sluit niet uit dat deze ook zoiets doet.
 

Maykel

  • #9
Ik heb de tado nu 1 jaar en dit niet eerder gehad. De klepmotor bleek wel kapot te zijn. Vandaar daar naar de oplossing gezocht. Als de tado op 10 graden staat gebeurt het ook wel eens. Lijkt erop dat de boiler maar om warmte vraagt maar dit niet krijgt doordat warm water de radiatoren in gaat.

Ik zal in ieder geval ook eens de tado meenemen in mijn zoektocht. Als nog iemand de gouden oplossing heeft dan hoor ik het graag
 

Screech

Specialist Verwarming
  • #10
Ik ken de tado instellingen zelf niet, maar........

Is de tado op aan/uit ingesteld, en op de modulerende ingang van de cv ketel aangesloten?
Of is de tado op modulerend ingesteld en op de aan/uit ingang van de ketel aangesloten?

Dit zou ik als eerste checken. Je krijgt in beide bovenstaande aansluitingen de meest vreemde gedragingen van een ketel. En ja, dit kan ook pas na een jaar optreden.
 

Maykel

  • #11
Bedankt voor het bericht. De tado zit vast aan de draden. Daarnaast zit er een apparaat geplugd in mijn wifi repeater. Dit heeft altijd gewerkt. Ik zal het in ieder geval eens uitzoeken.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu