Warmtepompdroger Siemens WT44W362NL droogt niet

Kor K.

  • #1
Wij hebben een warmtepompdroger Siemens WT44W362NL die niet (goed) droogt. Het komt er op neer dat deze heel lang draait zonder dat er ook maar iets van water in de condensbak terecht komt. Het lijkt er dus op dat de condensor niet (meer) werkt. Heeft iemand tips hoe ik de daadwerkelijke oorzaak kan opsporen en verhelpen?
Alvast bedankt,
Kor
 

ABCDE

  • #2
Stof er al eens uitgehaald?
 

Kor K.

  • #3
Filters sensoren enz. enz. heb ik schoongemaakt en dat geeft geen verschil
 

Impie

Vaste Beantwoorder
  • #4
Heb je ook de warmtewisselaar (het blok met vinnetjes) schoongemaakt? Bij heel wat warmtepompdrogers zijn de filters niet goed ontworpen of geplaatst en hoopt zich uiteindelijk stof op tussen de vinnen. Als het goed is, kun je erbij via een luikje ergens onderin op de voorkant.
 

Lampje45

  • #5
Dit is een type met een zelfreinigende condensor. En is de condensor daardoor niet meer bereikbaar voor normale reiniging op de hand.
Daarvoor heeft de fabrikant ook een modificatie bedacht en moet je het plastic schot weg snijden met een Stanley mes en heeft men daarvoor een te plaatsen service luik (service klappe) ontworpen

Service luik condensor aanbrengen uitgebreid Servicetechniker

Bosch 00646776 partnummer voor de afdichting

Als dit open is dan kan men met warmwater de zaak goed schoonspuiten terwijl je met een natzuiger vanuit het compartiment de troep weg zuigt.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
  • Like
Waarderingen: Kor K. en Impie

Kor K.

  • #6
Dankjewel Lampje 45 voor de duidelijke uitleg.
De toegangsklep vanaf de buitenkant loopt bij mij over de volledige breedte maar daar achter ziet het er wel hetzelfde uit als in het filmpje. Op basis van het partnummer kom ik ook op diverse sites waar dit onderdeel te koop is. Wel vermelden deze sites dat dit onderdeel niet geschikt is voor ons type droger (WT44W362NL/24). De chat-functie is nu gesloten bij Siemens maar morgen ga ik dit navragen.
Nogmaals dank voor de, tot nu toe, waardevolle tip
 

Kor K.

  • #7
Gisteren via de chat-functie contact gehad met Siemens. Die ging absoluut niet mee in de optie om de afdekking weg te snijden want een droger met warmtepomp is een gesloten systeem. Enige oplossing die ze boden was de filters goed schoonmaken/wassen. Dit in elk geval maar gedaan....
Met het verwijderen van de filters kon ik "schuin weg" naar de condensor kijken. Hierop was nauwelijks vuil te zien dus dat zag er goed uit. Met de stofzuiger heb ik alles goed schoongemaakt waar ik bij kon.
Verder heb ik bij een onderdelenshop zojuist de vraag gesteld wat het juiste onderdeel is voor mijn type droger. Dit antwoord afwachten en parallel hieraan zullen we later deze week een poging wagen om te kijken of het uitspoelen van de filters resultaat heeft gehad. Wordt vervolgd!
 

Lampje45

  • #8
Nou deze persoon heeft er duidelijk geen kaas van gegeten, want dit is wel degelijk een onderdeel wat door de BSH groep op de markt wordt gebracht, na de slechte ervaringen met de gesloten condensor.
En die kun je gewoon in de webshop van Bosch-Siemens bestellen.
 

Kor K.

  • #9
Omdat de droger, zeker in deze tijd van het jaar, heel weinig gebruikt wordt kon ik niet eerder onze ervaringen delen.
Inmiddels heeft de droger een paar keer gedraaid en het resultaat is goed! De was komt er droog uit en het is ook zo dat deze binnen een "redelijke tijdsduur" klaar is. Tot nu toe is er (nog) geen water terecht gekomen in het condensreservoir dus ik vermoed dat het opvangbakje beneden nog niet vol is.
Maar wat heb ik nu daadwerkelijk gedaan?
Het filter had ik in eerste instantie alleen droog schoongemaakt maar later ook echt met water gespoeld. Daarnaast heb ik "van boven af" de pluizen die voor de condensor zaten met de stofzuiger weggehaald.
Ondertussen heb ik van het Onderdelenhuis Goes de bevestiging ontvangen dat het betreffende reparatieset ook voor ons type droger geschikt is. Deze ga ik nog wel bestellen want als dat er op zit dan is de condensor een stuk makkelijker te reinigen denk ik.
Hartelijk dank voor de tips en groet,
Kor
 

Lampje45

  • #10
Ik zou, als ik je was dat er zo weinig water in staat en blijkbaar dus verdampt het volgende even doen:
De container er even uithalen en een liter water door het grote gat gieten, want de spoelfunctie moet wel blijven functioneren.
Anders zit je binnenkort met een verstopping waar je niet bij kunt.
 

Kor K.

  • #11
Dat klinkt als een heel goede tip! Je bedoelt dan het grote gat aan de voorkant van de wasdroger onder de container?
Toen ik begon met het zoeken naar een oorzaak heb ik al weleens de achterkant open gemaakt en toen daar in het verzamelbakje water gedaan. Dat werd toen gelijk naar boven gepomp en is waarschijnlijk hetzelfde effect?...
Bedankt voor de tip en die ga ik zeker proberen!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu