Nieuwe Siemens warmtepompdroger ratelt

Bas19851

 • #1
Hoi,

Ik heb een redelijke nieuwe Siemens WT7HXM00NLB warmtepompdroger. Nu maakt deze droger een ratelend geluid. Zie de video:


Kan ik hier wat aan doen of moet ik maar Siemens bellen voor een monteur en garantie?

Alvast bedankt.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Lampje45

  • #2
  Als ik het zo hoor loopt de tik synchroon met het toerental van de trommel.

  Ik zou de achterplaat eens los halen. Dan kun je kijken of er ergens een vreemd object zoals een BH beugel ergens tussen zit.
  Ook in de kier tussen de trommel en de voorwand kunnen munten, schroeven en spijkers zich nestelen.
  Ik denk dat dit geen garantiekwestie zal zijn. En Siemens heeft voorrijtarieven en een uurloon, waar je echt niet vrolijk van wordt, want die liggen intussen ruim boven de 100 euro.
   
  Laatst bewerkt:

  Sleutelmeneer

  • #3
  Ik ben sws heel benieuwd wat het is, ik ga er een dinsdag een ophalen en in mijn werkplaats nakijken. Heb precies hetzelfde bij een klant en heb er al een half uur naar gezocht zonder te kunnen traceren waar het getik precies vandaan kwam. Het getik is ook niet constant aanwezig dan is het weg dan is het zacht dan is het harder. Ik heb op het loopvlak /viltbanden niks kunnen ontdekken en ook niet aan de snaar/motor. Het enige dat me opviel is dat de as van de motor speling had ten opzichte van het montage gat waar de ventilator ook gemonteerd zit. Ik weet alleen nog niet zeker of dat dat hoort of niet.

  Als je zeker weet dat er geen vreemd voorwerp ergens tussen zit valt dit wrs wel onder garantie overigens. Maar dat moet je dan wel zeker weten.

  Zodra ik het heb gevonden hou ik jullie op hier op de hoogte volgende week.

  Mocht jij het tussentijds ontdekken hoor ik het ook graag hier.
   

  Bademutze

  • #4
  Er kan een breuk of Beschadiging in het loopvlak van de snaar zitten, dan krijg je ook dit soort geluiden.
   

  Sleutelmeneer

  • #6
  Jazeker. Excuus. Het bleek uit het achterlager te komen. Niks aan te zien, niks aan te vinden maar met een nieuw achterlager liep ie weer perfect. Klein klusje :)
   

  Bas19851

  • #7
  De Siemens-monteur is net geweest en heeft inderdaad de achterlager vervangen binnen een half uur en de droger loopt weer als een zonnetje. Bedankt iedereen!
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu