Warmtepomp icm pvt panelen en badkamer radiator

Annadebouwer

  • #1
We hebben jaren 30 appartament, er komt dakopbouw op. Oo de bestaande woonlaag komen twee badkamers:
Badkamer 1 met douche: 15m2 vloerverwarming
Badkamer 2 met bad: 15m2 zonder vloerverwarming, an suit aan onze slaapkamer zonder deur ertussen.
Beide badkamers hebben geen ramen of buitengevels

We krijgen uit een lopende adviezen van aannemer dat enkel electrisch voldoet, installateur dat convector moet, van de andere installateur lage temp radiator.
We willen lekker warm, dus als je aanzet termostaat dat het ook in de badkamer altijd warm is. Niet dat we moeten electrisch gaan aan en uitzetten steeds

Ik kom niet uit met radiatoren. Het liefst neem ik zo’n handdoek radiator maar met lage temperaturen haalt die 700 watt maximaal. En is er enkel de vloerverwarming voldoende voor warmte in de badkamer?

wat is jullie ervaringen adviezen?
 
Laatst bewerkt:

Impie

Vaste Beantwoorder
  • #2
Of 700 watt en/of vloerverwarming voldoende is, zal afhangen van de isolatie. Daar moet je even een warmteverliesberekening voor uitvoeren.

Elektrische verwarming zou ik afraden, dat is bijzonder inefficiënt. Ik weet overigens ook niet waar die "warmtepomp" in de titel in dit verhaal past.
 

Annadebouwer

  • #3
Ik weet niet of de warmteverliesberekening wordt gemaakt, denk ik niet. Het is in de hele woning convectors en dus kan prima daar gaat hij niets voor te doen dacht ik, en in badkamer zei die dan vloerverwarming zal voldoende zijn en voor handdoeken dan de buis electra.
voor andere badkamer hebben we wel radiator nodig nu hebben wel eentje van 1200wtt en is prima op 70 graden cv maar straks op lagere warmte moet de andere en ik kan gewoon zelf niets vinden online erover, de meeste normale radiatoren halen 800 met moeite.

er is geen isolatie: naast zijn de buren, andere muren zijn van gyproc.
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #4
Bij overgang naar een lagere temperatuur zul je de hele installatie, soms zelfs met de leidingen
compleet moeten aanpakken of in elk geval even goed door laten rekenen.
Als de bedrijven die er nu mee bezig zijn geweest er niet uitkomen dan zou ik toch zeer aanraden
dat je een bedrijf gaat zoeken die gewoon weet hoe het werkt, en dat is echt basiskennis voor de
installateur. Niet voor een aannemer maar die heeft dan ook zijn eigen specialiteit.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #5
Maak een lijstje van je wensen nu en in de nabije toekomst en ga hiermee naar een installatie-adviesbureau.

Dit soort zaken kun je maar 1 keer goed doen.
 

Annadebouwer

  • #6
Dat begrijp ik ja, we hebben sanitair waaronder radiators als besteld omdat het buiten aanbesteding valt. Dat zijn gewone radiatoren handdoek badkamer grootste maten huismerk.
Vorige week aannemer met installateur geweest thuis op lokatie. Installateur gaat offerte uitbrengen die valt binnen aanbesteding.
offerte hebben we enkel nodig voor de subsidie aanvragen en verantwoording aangezien we totale pakket hebben al voor de aanbesteding.

lastig uit te leggen maar dus aannemer begint deze week en ik wilde al radiatoren hebben of veranderen sws die ik had al besteld bij de sanitair winkel.
Installateur was op lokatie, heeft bekeken alles en ons huis voldoet eraan (is 10 jaar terug totaal gerenoveerd waaronder ook lage temp convectoren geplaatst zijn (behalve badkamers). Hij gaf aan vloerverwarming doen in badkamers en kleine electra handdoek warmer bij. Echter 1 badkamer is an suit en vloerverwarming is daar niet mogelijk om de andere redenen), hij ze dat er daar radiator moet of convector. Kortom het loopt allemaal heel onhandig omdat we al radiatoren hadden besteld en nog geen offerte hebben van de installateur

ik gok na alles online te lezen dat we gewoon eentje moeten nemen die dubbele capaciteit heeft van wat we nodig hebben. Dan halen we de helft. Ik vroeg mij af ofer betaald speciale handdoek radiatoren op lagere temperaturen voor badkamers die kan ik namelijk niet echt vinden.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu