Warmer water uit mini-electro-geiser

Delelith

  • #1
Hallo allemaal

Kan iemand me soms helpen met volgend probleem?
Alles staat mooi in de door mij gemaakte diagram hieronder beschreven...
Het zou ook een hele grote hulp zijn voor velen met caravan denk ik!
Of als mensen soms andere inspiraties hebben om het op te lossen op elektriciteit, shoot

Alvast bedankt!!!
Delelith

8768.jpg
 
  • Waarschuwing
    Klusidee
    Waarschuwing
  • Mn22

    Vaste beantwoorder
    • #3
    Voor dit probleem is geen oplossing, de capaciteit van de elektriciteitsaansluiting is te klein om voldoende warmwateropbrengst te krijgen. 2,7 kw is niet veel meer dan een waterkoker. Ter vergelijking, een kleine keukengeiser is al snel 10 kw en daar kun je ook amper mee douchen.

    Als het elektrisch moet, is de oplossing een voldoende grote boiler. Eventueel kun je het warmwaterverbruik voor douchen nog wat terugbrengen door een douche wtw toe te passen.
     

    Delelith

    • #4
    Als dit toestel op volle vermogen (= 42% meer energie) zou werken kan ik me zeker douchen met een laag debiet van slechts 2L/m en een hogedruksproeier. Zelfs de terugslagkelp op kraan springt niet eens af met enkel dit laag debiet warm... Ik heb e temperatuur getest met een nog lager debiet dat ongeveer nog eens de helft bedroeg en het warmt perfect! Ik mis juist dat extra beetje punch van die stabiele spanning door de opgeofferde ampères...

    Het huidige debiet dat uit een huiskraan stroomt tegen 10 liter/minuut dat nogal eens als referentie voor een comfortdouche gebruikt wordt, is extreem overkill, voor iedereen eigenlijk en al helemaal voor campinggebruik, dit is enkel een manier zodat de bedrijven meer energie en waterverbruik kunnen rekenen. Alleen ik mis net dat tikkeltje extra punch in warmte en kom maar tot 30 graden op 2700w watt de meesten al onmogelijk achten...

    Om dan nog eens te zeggen dat 10 kW nauwelijks haalbaar is voor een douche, dan antwoord ik gewoon dat de ecologische voetafdruk toch iets is om eens sterk over na te denken. Als het debiet verlaagd wordt tot benodigd gebruik en dat is zeker vijfmaal te hoog dan denk ik dat er bijna stoom uit de sproeikop zal komen aan +10kW, bij wijze van spreke.
     

    Login

    Je wachtwoord vergeten?
    Nog niet geregistreerd? Registreer nu