Warm water valt telkens uit

Bartje1967

  • #1
Ik heb net een Remeha Tzerra 28C Plus kombi ketel geplaatst.
Nu gaat bij het douchen na bepaalde tijd 2 minuten of zo het warm water uit. Ik dacht aan lucht in de pomp omdat deze best wel geluid produceert. (bij cv bedrijf overigens is hij wel stil). Dus alles ontlucht en gereset dan draait de ketel een ontluchtprogramma. Maar probleem komt terug. Ik heb in de douche een oude grohe thermostaatkraan zitten kan dit ook een probleem geven bv. als hij de warmwatertoevoer knijpt en het debiet misschien te laag wordt. Ik weet niet of deze kraan proportioneel werkt of via koud water sturing. Misschien weet iemand anders dat, de kraan is uit 1988 ongeveer.
 

Marcn88

  • #2
Probeer de wastafelkraan is te langer te laten lopen gaat dit wel goed dan zit het probleem m in de th kraan bijvoorbeeld zoals u al aangeeft te weinig flow verkalkte douchekop oid
 

Bartje1967

  • #3
Heb de tapwatertemp. verlaagd naar 55 graden zodat debiet groter wordt door de ketel, en vanmorgen bleef de douche warm. Hopelijk blijft het goed nu.
 

Bartje1967

  • #4
Weet iemand welke schroefdraad er op de ketelaansluitingen zit voor het cv water. (volgens mij is dit geen gasdraad nl.) van de Tzerra 28c plus
 

Marcn88

  • #5
Dit is gewoon een knel 15 mm aansluiting maar er past ook een 1/2" schroefbus op
 

Marcn88

  • #6
Sorry cv is knel 22mm
 

Bartje1967

  • #7
Maar ik bedoel de wartelmoer die op die knel 22 moet zitten dit is geen gasdraad volgens mij.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #8
Nee, dat klopt. Er past gewoon een wartelmoer op (met knelring, en dan een 22mm buis erin). Dat draad is géén gasdraad en ook géén 3/4 draad.
 

Bartje1967

  • #9
Maar ik wil hier om bepaalde redenen eerst een draadbus/sok met buitenzeskant opdraaien vandaar dat ik die draadmaat zoek.
 

Marcn88

  • #10
Dat is er niet wat u dan zou kunnen doen is een verloop direct onder het toestel knellen van 22 naar 3/4 binnen of buitendraad
maar wat zou u direct onder het toestel willen plaatsen waar schroefdraad voor vereist is?
 

Bartje1967

  • #11
Ik wil bij het aandraaien van de bovenste wartelmoer er een sleutel op kunnen zetten dus een zeskant. Ik heb lekkage direct onder de ketel en ik vind het nogal fragiel overkomen als ik aan die standaard wartelmoer ga zitten draaien alles beweegt mee en ik ben bang dat ik iets kapot maak binnenin de ketel. of maak ik me te druk. Je zit direct kracht op de ketel ingangen te zetten ik snap niet dat hier geen zeskant of sleutelwijdte op zit om tegen te houden.
 

Marcn88

  • #12
Als t meteen bij de bovenste wartel lekt komt t water hoogstwaarschijnlijk uit de ketel zelf hydroblok defect sifon wel ver genoeg omhoog gedrukt ff pinnegje opzij duwen en dan sifon omboog drukken als t hydroblok lekt dan dient deze in zn geheel vervangen te worden lijkt me sterk dat de wartel lekt namelijk zoveel kracht hoef je normaal gesproken niet uit te oefenen om een knelkoppeling aan te draaien zodat deze dicht is
 

Bartje1967

  • #13
De lekkage is inmiddels opgelost de wartelmoer zat wat te los heb hem nog een beetje aangedraaid. Verder doet het warm water het al 2 weken probleemloos. Ik denk toch lucht in de pomp gehad na het vullen of water temp. te hoog gehad (nu op 55 graden gezet) waardoor de thermostaatkraan maar beetje warm water doorlaat wat te weinig was voor de ketel om aan te slaan. iets anders kan ik niet bedenken dus maar hopen dat het zo blijft.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu