Warm tapwater capaciteit verhogen?

Poezenhuis

 • #1
Ik hoop dat iemand mij kan helpen met het volgende; wij hebben een woning in een nieuwbouw project in Rotterdam gekocht en een optie in onze keuzelijst is het vergroten van de capaciteit van het warmtapwater.

Wij hebben een woning met stadsverwarming (en vloerverwarming) en de huidige capaciteit zou 7 liter water per minuut zijn. De douche die wij hebben uitgezocht is een standaard grohe douchekop en daarnaast zullen wij ook een bad in de badkamer nemen.

De optie is om de capaciteit van 7 naar 10 liter warm tapwater per minuut te verhogen. Op het eerste gezicht lijkt het ons een overbodige luxe maar toch twijfelt er een stemmetje. Zou dit concreet bijvoorbeeld kunnen betekenen dat wanneer de een aan het afwassen beneden is, de ander onder een koude douche staat? Of misschien zelfs wel een hele slechte waterdruk en je moet douchen onder een flauw straaltje?

Ik hoop dat iemand ons hierbij kan helpen!

Hartelijk dank alvast!

Wim & Nicolette
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Utreg

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Dat probleem blijft u houden ook met 10 liter.

  U kunt niet op 2 punten tegelijk tappen.

  Hiervoor zal u een voorraadboiler moeten hebben,dit zal moeilijk gaan denk ik bij u.
   

  Screech

  Specialist Verwarming
  • #3
  Op het eerste gezicht lijkt het ons een overbodige luxe maar toch
  Wanneer u een besparende douchekop monteerd, (die bijvoorbeeld een liter of 5 -6 doorlaat) en op de keuken kraan zo'n waterbesparende perlator (die dan weer niet meer dan een liter of 4 doorgeeft)
  Zal het teoretisch mogelijk moeten zijn dat wanneer de 1 staat te douchen de ander gewoon kan afwassen.Puur omdat u stadsverwarming heeft
   

  Poezenhuis

  • #4
  Oke, dan gaan we toch maar de tapwatercapaciteit verhogen want het lijkt toch wel nuttig.

  Heel erg bedankt voor jullie reacties!
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu