Warm dak binnen na-isoleren?

Staalstrater

 • #1
We zijn bezig een plat dak te vervangen. Opbouw wordt dakhout, 14cm PIR met aluminium aan beide zijden, bitumen. Nu is er tussen de balklaag binnen nog ruimte (12cm) en we hebben nog glaswol liggen. Levert het iets op als we binnen ook na-isoleren (dwz glaswol tussen de balken, dampremmende folie, rachels) of geeft dit risico op vochtproblemen? Glaswol en folie hebben we nog, en het extra werk is beperkt. Maar is het een goed idee?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Olieboer

  • #2
  Hallo staalstrater. Ik had laatst dezelfde vraag en heb deze voorgelegd aan een aantal isolateurs. Deze raden mij dit af ivm eventuele broeivoerming. Of je zou zodanig moeten isoleren dat het dauwpunt in de isolatie op dak ligt. Omdat je dan een bouwfysische berekening moet laten maken brengt dit ook extra kosten mee. Ikzelf ben hier geen expert in, maar dit is wat ik weet. Misschien heb je er wat aan.
   

  Impie

  Vaste Beantwoorder
  • #3
  Je kunt er nog wel een dun laagje glaswol tussen doen voor wat betere geluidsisolatie, maar die 12 cm zou ik zeker niet helemaal gaan opvullen vanwege risico op condensatie.

  Met deze website kun je het een en ander zelf simuleren:
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  Staalstrater nog wijzer geworden. Het advies durven te gebruiken.

  Als je die software niet wil inzien kan je beter geen advies geven Impie.
   

  Staalstrater

  • #5
  Jazeker, dank voor deze input. Ook nog op andere fora gekeken en uiteindelijk besloten niet van binnen te isoleren. Qua warmte-isolatie geen meerwaarde, wel wat betreft geluidsisolatie maar gebouw staat in een rustige omgeving, dus geen noodzaak daarvoor. Software was iets te lastig om goed te interpreteren, dus daar heb ik geen gebruik van gemaakt.
   

  Edwinnn

  Vaste Beantwoorder
  • #6
  Als je tegen geluid wil isoleren kun je ook massa toevoegen, bijvoorbeeld dakgrind of een groen dak. Dan heb je ook niet dat risico op condensatie. Wel even kijken of het dak het kan hebben, is al gauw meer dan 60 kilo per m2 over je hele dak.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu