Koud dak onder warm dak isoleren

Elmo51

  • #1
Beste forumleden. Ik ben op zoek naar informatie over het extra isoleren van onze aanbouw. Momenteel is de situatie volgens een tekening van de aanbouw van boven naar onder. Dubbellaags Bitumen, ca 2 cm pu isolatie, 18 mm underlayment, balken 16 cm. Gipsplaten afwerking. Helaas is de tekening die ik heb niet specifieker over de dikte van de isolatie. Ik kom tot de twee cm door de diktes van de overige materialen van het totaal aangegeven aantal cm's af te halen.

De vraag is of dit van binnenuit extra geïsoleerd kan worden zonder dat er problemen komen met vocht. Ik heb hier wel een en ander over gelezen maar kom er niet helemaal uit. Het zou dan dezelfde rc waarde moeten hebben als wat er nu al ligt?

Een andere vraag is of er op de bestaande pu isolatie rechtstreeks extra isolatie geplaatst kan worden als er nieuw bitumen op gelegd gaat worden. Of dat op de bestaande isolatie nog iets van nieuwe bitumen of andere laag moet komen voordat er extra isolatie vang de bovenzijde bij op kan?

De inschatting is namelijk dat de Bitumen die er ligt namelijk over niet al te lange tijd vervangen zal moeten worden.

Het kostenplaatje speelt uiteraard wel een rol. Het lijkt mij een stuk eenvoudiger en goedkoper om het van binnenuit zelf aan te brengen dan het van buitenaf door een bedrijf te laten doen.

Een omgekeerd dak isolatie is ook nog een mogelijkheid waar we aan denken.

Ben benieuwd naar jullie input.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Als het bitumen toch vervangen gaat worden kan je aan de bovenkant extra isolatie leggen. Bestaande bitumen kan gewoon blijven liggen. Mogelijk moeten de dakranden wel aangepast worden. Kies een Rc waarde van min. 6.3.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu