Wang dakkapel van binnen isoleren, nu zink en hout.

Fhus

 • #1
Ik zou graag de zijkant van de dakkapel isoleren, maar heb daarbij een paar vragen. Met zoeken kwam ik er niet echt uit.
De huidige situatie is buiten zink en dan hout.

Uiteraard wil ik het zo dun mogelijk houden, dus ik dacht aan PIR platen. En is het ook een optie om het hout weg te halen?
Dus dan, binnen naar buiten: zink->PIR plaat->dampdichte folie->afwerking.

Indien het niet aan te raden is om het hout te verwijderen dan vraag ik me af of het hout niet opgesloten wordt tussen het zink en de isolatie met dampremmer.

Dan is een geventileerde spouw een oplossing? Tja.. Dan komen de ongewenste centimeters er toch al snel bij mbt de dikte.

Gezien de overstek van het dakkapel is het wss ook mogelijk om het van buiten te isoleren. Maar daar ga ik me (in de zomer :wink: ) wel eens in verdiepen als van binnenuit me toch niet aanstaat.


Foto ter verduidelijking:
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Google even op zink en condens. De levensduur van zink wordt dramatisch laag als er condens aan de onderzijde van zink kan ontstaan.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu