Wandplankje tegen deur bevestigen

Ik-eeltje

  • #1
IMG_20210213_152744.jpg
Ik zou graag een wandplankje tegen de meterkastdeur schroeven, om mijn sjaals en handschoenen op te bergen.

Waarschijnlijk is het een holle deur, wild gokje. Wat denken jullie, kan ik een wandplank aan deur bevestigen of zou dat te zwaar zijn?

Mocht het lukken goed gaan ik dan te werk? Is het gewoon een kwestie van hollewandpluggen gebruiken of heeft het iets meer stevigheid nodig?
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Lijmen gaat zeer waarschijnlijk beter.
Wel opletten dat de deur nog open kan als het plankje erop zit.
 

Ik-eeltje

  • #3
Dat is inderdaad ook nog een optie. Is alleen niet vervangbaar dan. Maar misschien is dat ook geen mega ramp. Ik ga er eens over denken.

Goede tip idd om op te letten of de deur nog op kan. Gelukkig is dat in mijn situatie geen probleem.
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #4
Of geheel door de deur heen boren en aan de andere kant een soort ankerplaat maken. Als dit de meterkast betreft dan maakt het cosmetisch aan de binnenkant toch weinig uit denk ik.
 
  • Like
Waarderingen: Ik-eeltje

Ik-eeltje

  • #5
Vonken_trekker schreef:
Of geheel door de deur heen boren en aan de andere kant een soort ankerplaat maken. Als dit de meterkast betreft dan maakt het cosmetisch aan de binnenkant toch weinig uit denk ik.
Ik denk dat deze oplossing mijn voorkeur heeft. Dan kan ik de wandplank nog eens makkelijk vervangen. Hoe de binnenkant eruit ziet maakt inderdaad niet uit.

Hoeft die ankerplaat dan alleen aan de binnenkant geplaatst worden of ook eentje aan de buitenkant?
 

Lampje45

  • #6
Dit soort deuren is gevuld met een honingraatconstructie van karton. Op zich best sterk. Maar puntbelasting is niet het sterkste punt van deze deuren. Dus als je beide zijden dezelfde vorm als een sandwich tegen elkaar zet met schroeven er door kan je weinig gebeuren
 
  • Like
Waarderingen: Ik-eeltje en Vonken_trekker

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #7
Inderdaad enkel aan de binnenkant een ankerplaat maken. Die maak je net zo groot als het oppervlak van de wandplank dat tegen de deur komt of liefst net iets groter.

Zo spreid je de belasting over een groter oppervlak.
 
  • Like
Waarderingen: Ik-eeltje

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #8
De jassen hoeven er toch niet aan te hangen?
Zolang het geen 2 verhuisdozen vol sjaals zijn, kan een holle deur best wat hebben.
Zo'n zwevende wandplank gaat alleen niet lukken zonder de bovenstaande manieren.
 
  • Like
Waarderingen: Ik-eeltje

Haemmertime

Vaste beantwoorder
  • #9
Ken je die haken waar ze weleens een bloemenkrans aan de deur ophangen? Dat systeem kun je eventueel ook gebruiken door het gat van het rooster, moet je wellicht wat op maat maken, maar dan kun je aan 2 van die haken een bescheiden kapstokje hangen, kun je het altijd weer onzichtbaar weg hangen.
 
  • Like
Waarderingen: Ik-eeltje

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #10
Draai even het rooster uit de deur deze zit vast met 2 schroeven. Controleer of hier inderdaad golfkarton als deurvulling is gebruikt. Dit is nl een brandvertragende deur herkenbaar aan de 3 punten paumelle ophanging waarvan de deurvulling ook uit massief spaanplaat kan bestaan. Dan kun je het plankje met hi-tackkit / of schroeven bevestigen en hoef je geen achterliggende constructie aan te brengen. Je kunt ook even checken door proberen de deur uit de paumelles te tillen. Een massief gevulde deur is loodzwaar, eentje met karton wip je zo uit de paumelles.
 
  • Like
Waarderingen: Ik-eeltje

Ik-eeltje

  • #11
Jackd schreef:
De jassen hoeven.... de bovenstaande manieren.
Nee geen jassen inderdaad. Max 6 wollen sjaals en 4 paar handschoen en twee paraplu's. En een mand. Geen idee hoeveel zoiets weegt (1,5 kilo?), maar waarschijnlijk is het plankje zelf het zwaarst.

Een zwevende plank is wel mijn wens. Maar ik denk dat ik een u-vormige constructie op de deur schroef. Waar ik dan de plank in de vorm van een holle box overheen schuif.

Haemmertime schreef:
Ken je die....onzichtbaar weg hangen.
Daar heb ik er nog twee van liggen denk ik. Misschien dat ik daar morgen eens even mee kan knutselen en zien hoe dat eruit ziet.
 
Laatst bewerkt:

Ik-eeltje

  • #12
Hele goeie tip dat ga ik morgen eens doen.


Klinkt als super simpel en geruststellend. Merkwaardig dat ik dit nooit eerder ben tegengekomen bij andere. Ik zie eel eens van die lelijke rekjes of mandjes aan een deur hangen. Maar dit lijkt mij toch een stuk mooier en nog goed te doen ook!

Zo leer ik weer wat als jonge klusser. Dank iedereen voor alle goede tips!
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu