Wandje zonder purschuim

Speltra

  • #1
Hoi,

In mijn verbouw-haast heb ik een wandje gezet (2mx0.65m), gemaakt van 4 grote gipsblokken. Deze heb ik tegen de muur gezet met blokkenlijm. Ik heb dus geen plaats gelaten tussen de bestaande muur en de nieuwe muur. Normaal wordt dit opgevuld met purschuim ... Is dit een groot probleem? Bedoeling is om over deze muur te gaan tegelen.

Alvast bedankt.
 

Pepjo

  • #2
Alle blokkenwandjes die ik tot nu toe haaks op een muur heb gezet heb ik met ankers aan de bestaande muur verankerd en nooit purschuim gebruikt.

En nooit klachten gehad.
 

MvanV

  • #3
Er kan met wat pur er tussen minder kou van de andere muur komen en er lekt minder geluid. Ook kan het wat beter uitzetten, zetten en doen zonder te scheuren.
Maar het zijn gipsblokken. Dan scheuren die blokken veel sneller dan de oude muur. Koulek is betrekkelijk, als dat een probleem is kan je beter die buitenmuur zelf aanpakken. Geluid zal wel meevallen met tegels er op. Die kaatsen het geluid de kamer terug in.
Gewoon maar zo laten, en komt er een scheur dan flexibele kit en paar reservetegels er tegen. Met flexibele lijm zullen die toch wel goedblijven.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu