Wandje + kozijn afwerken

Ice01

  • #1
Begin maart wordt er hier op zolder een dakkapel gezet en ik ga zelf wat wandjes maken. Die wandjes worden wat steviger dan normaal omdat ik ook een vliering ga maken die komt te rusten op een dubbele onderslagbalk aan weerszijden van de zolder. Op aanraden van de constructeur van de dakkapellen leverancier trek ik de wandjes op uit balken van 44x95. Ik wil de wanden eerst bekleden met OSB 9mm en daarna met gipsplaat 12.5. Alles bij elkaar worden de wanden dus 95 + 18 + 25 = 138mm dik, vrij fors. Hier in huis hebben we verder overal wandjes van gipsblokken met standaard stalen kozijnen van Berkvens. Ik heb ook nog een extra binnendeur staan die ik zou kunnen gebruiken. Die kozijnen zijn er voor 70mm en 100mm wanden. Ik zou een extra staander bij het kozijn kunnen plaatsen waar ik geen OSB/gips tegenaan zet om het kozijn rondom te klemmen. Maar dan heb je dus wel een situatie waar de zijkanten van de gipsplaten net iets uitsteken buiten het kozijn (totale buitenmaat kozijn is 130). Hoe zou ik dat het beste / netste kunnen afwerken? Gewoon hoeklijn tegenaanzetten en dichtsmeren?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Als je nu eerst een strook gips van 138 mm in de opening schroeft, en hier weer een houten lat van 70x18 mm tegen aanzet? Dat werkt makkelijker. Pas na het stucen/afsmeren plaats je dan de kozijnen.
 
  • Like
Waarderingen: Ice01

Ice01

  • #3
Dan ga je uit van een kozijn voor muurdikte 70 neem ik aan? Heb hier nog een goeie voorraad plaatmateriaal staan dus paar stoken 70mm is op zich zo geregeld. En dan een hoeklijntje gebruiken voor alle kantjes neem ik aan.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu