Wandcontactdozen 4 voudig inbouw

Robert Velhorst

  • #1
Beste forumgebruikers,

Vanwege de verduurzaming alsmede dat ik nogal wat producten in huis heb die electriciteit gebruiken loop ik tegen een best wel (voor mij doen) uniek probleem aan. Namelijk te weinig stopcontacten. Op dit moment bevat mijn huis 17x wandcontactdozen 2 voudig inbouw en dit wil ik upgraden naar wandcontactdozen 4 voudig inbouw.

Uren googlen later kom ik niet verder dat alle wandcontactdozen die 4 voudig zijn, alleen in opbouw te vinden zijn. Dat vind ik een lelijke oplossing in mijn huis dus ik vraag de community hier om hulp of zij ooit wandcontactdozen 4 voudig inbouw hebben gezien en zo ja, waar? Linkjes waardeer ik enorm.

Schijnoplossingen zoals dit werkt voor mij ook niet. Ik zou namelijk de kabels van mijn apparatuur zoveel mogelijk onaangetast willen laten. Ik ben mij er tevens van bewust dat door een 2,5mm kabel maar 3600w continue heen mag en dat met 4 voudige wandcontactdozen je daar overheen kan gaan. Echter ook al heb ik de apparatuur aangesloten, dat betekent niet dat ze allemaal tegelijkertijd aan zullen zijn. Daar hou ik actief rekening mee.

Ook wil ik per sé voor het vierkante blokmodel gaan omdat ik daarmee de ruimte optimaal benut.

Kan iemand mij verder helpen?
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #2
4 voudig inbouw kan wel naast elkaar, dan zullen er 2 inbouwdozen bij naast geboort moeten worden.
 

Robert Velhorst

  • #3
@Marcn.88 Hartelijk dank voor het advies. Ik las dat ook al ergens maar die suggestie heeft niet mijn voorkeur omdat er dan doorgelust met draden moet worden. Dat wil ik liever voorkomen.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Zonder doorverbinden kom je gewoon nergens. Dan is het maximaal haalbare in een enkele inbouwdoos een 3-voudig randaarde wandcontactdoos zoals deze:
drievoudig.jpg


Ook in ronde uitvoering te verkrijgen.

Viervoudig is er gewoon niet, heb dat nog nooit ergens gezien voor (half-)inbouw.
 
  • Like
Waarderingen: XanderH

Robert Velhorst

  • #5
@Kees Hartelijk dank voor je antwoord.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #6
Inbouwstopcontacten hebben nu eenmaal een deel wat in de muur valt. Het huidige gat + inbouwdoos in de muur is niet hier groot genoeg voor.

Ik zou dan nog eerder voor 4 enkele stopcontacten onder 1 afdekraam kiezen. Vaak is er dan ook in uitvoering / kleur meer te kiezen. Echter dan moet je dus wel 3 gaten bijboren, en in het originele gat een kleinere inbouwdoos plaatsen (rond ipv ovaal)
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #7
Het is niet gezegd dat er ovalen inbouwdozen aanwezig zijn.
Robert Velhorst schreef:
2 voudig inbouw
Dat kan ook gewoon een half-inbouw dubbele wcd zijn in een normale ronde inbouwdoos.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #8
kan. Maar dan had TS hopelijk ook wel half inbouw geschreven...
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu