Wandafwerking tuinhuis

Zakraket

  • #1
Wij willen de wanden van ons tuinhuis (HSB met 120mm isolatiewol en OSBplaten aan de binnenzijde) afwerken met multiplexplaten.

Dat hebben we in ons huis ook voor een deel gedaan, platen van 6mm berkenmultiplex van 75x150 halfsteensverband met een zwarte naad van 1cm ertussen, gelijmd op de achtergrond.

In het tuinhuis wil ik het restant van deze platen gebruiken, maar "anders", dus gewoon tegen elkaar en met zwarte schroeven vastgezet. Het tuinhuis wordt ook een thuiswerkplek en er komt een pelletkachel in te staan ter verwarming. Zijn we er niet, dan zal een electrisch kacheltje de temperatuur binnen boven de 5 graden houden.

We zullen er echter in de winter niet te vaak zitten aangezien het stoken van het huis al genoeg kost, beetje zonde om dan het tuinhuis helemaal op temperatuur te brengen voor een dagje. Maar áls we dat doen, dan gaat de temp binnen enkele uren van 5 naar 20 graden, en na een dag zakt de temperatuur weer. Ongestookt is de relatieve vochtigheid tamelijk hoog.

Gaat dat wel goed met die 6mm platen koud tegen elkaar? Ze zitten dan wel vastgeschroefd maar toch....in ons huis is de temp/vochtigheid behoorlijk constant. Dat is in het tuinhuis bepaald niet het geval.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Zakraket schreef:
Wij willen de wanden van ons tuinhuis (HSB met 120mm isolatiewol en OSBplaten aan de binnenzijde) afwerken met multiplexplaten.
Dus van binnen naar buiten, OSB ?? dik, isolatie 120 mm en de laag buiten is van ?? en ?? dik.
 
  • Like
Waarderingen: Zakraket

Zakraket

  • #3
@Wgb sorry voor de late reactie, ik was op vakantie

Het casco op dit moment van binnen naar buiten:
18mm OSB
dampdichte folie
120mm isolatie
9mm OSB
dampopen gevelfolie (Morgo)
open houten gevelbekleding (houten regelwerk met verticale planken)
 

Zakraket

  • #4
En kan ik beter de afwerking erop zetten wanneer het huisje op temperatuur is? Als ik het afwerk bij een lage temperatuur dan lijkt me dat alles gaat uitzetten wanneer we de kachel een keer aandoen.
Dus wellicht even opstoken naar >18gr een paar dagen wanneer ik het ga afwerken?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu